Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Συζητώντας για “συνεκμετάλλευση” θάβουμε 46 χρόνια μετά τον Αττίλα τους νεκρούς μας…

Σαρανταέξι χρόνια μετά , σχεδόν μισό αιώνα, Ελλάδα και Κύπρος, θάβουν ακόμη τους νεκρούς τους από τον Αττίλα των Τούρκων. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε γεγονότα και ανθρώπους που χάθηκαν. Οικογένειες που επί 46 χρόνια δεν γνωρίζουν που και πως χάθηκαν οι σύζυγοι, τα αδέλφια, τα παιδιά τους… Ένας απ΄ αυτούς επέστρεψε για να μας βγάλει από τη “νιρβάνα” των “διαπραγματεύσεων” που κάποιοι τις έχουν φθάσει ήδη στη “συνεκμετάλλευση”…
Ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι άκρως ενδιαφέροντα όσα λέει ο δημοσιογράφος-ερευνητής Πέτρος Κασιμάτης για την τύχη τους, στη συνέντευξή του στο Militaire.gr.

Χθες Σάββατο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρέστη στην τελετή ενταφιασμού των λειψάνων του Έλληνα Αγωνιστή της Κύπρου Αντιστρατήγου Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε -ως Ταγματάρχης- Διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών- από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και ο ενταφιασμός στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Σιδηροκάστρου.
Στην τελετή παρέστησαν οι συγγενείς του πεσόντα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Ανώτατοι εν ενεργεία και εν Αποστρατεία Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Αρχών της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κύπριοι συμπολεμιστές του οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κύπρο για την τελετή, εκπρόσωποι του Γυμναστικού Συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΗ militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου