Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Του Νικόλαου Μενελάου

Νίκος Χαρδαλιάς: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»,

Στέλιος Πέτσας: «Αποδοκιμάζουμε περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα» τόνισε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας. Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις «παραβλέπουν τις εντολές τις Ιεράς Συνόδου και τους νόμους της Πολιτείας»

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:
(Ανακοίνωση στις 9 Μαρτίου)

Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους.

Οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Όλοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος Λαός, και ο ευαγής Ιερός Κλήρος που μέσα από την θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και την δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».

Κατά Μάρκον κεφ 14 στ. 22-24:


Καὶ ἐσθιόντων αὐτῶν λαβὼν ὁ Ἰησοῦς ἄρτον εὐλογήσας ἔκλασε καὶ ἔδωκε αὐτοῖς καὶ εἶπε· λάβετε φάγετε· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου.
καὶ λαβὼν τὸ ποτήριον εὐχαριστήσας ἔδωκεν αὐτοῖς, καὶ ἔπιον ἐξ αὐτοῦ πάντες.
καὶ εἶπεν αὐτοῖς· τοῦτό ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον.

Η κυβέρνηση παίρνει θέση απέναντι στη Θεία Κοινωνία και κρίνετε για τις αποφάσεις της.
Τα ΜΜΕ κρίνονται και αυτά τα οποία από «Φυλακής Πρωίας» χτυπάνε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με τίτλους όπως:


Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η εκκλησία και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχοντας την πίστη ότι δηλαδή η Θεία Ευχαριστία είναι ο ίδιος ο Χριστός η Ανάσταση και η Ζωή οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση και να εκδώσει ΑΜΕΣΑ εγκύκλιο με οδηγίες προς τους Ιερείς που θα επιτρέπει την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ανοιχτούς χώρους και με όλα τα μέτρα προστασίας για τους πιστούς και τους Ιερείς που έχει πάρει η Ελληνική πολιτεία.
Δίνοντας με την πράξη της αυτή, την απάντηση σε όλους όσους βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την εκκλησία και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

                                                                          Καλή Ανάσταση









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου