Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Featured - Video - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος Δυο χρόνια χωρίς τον σμηναγό Μπαλταδώρο… έφυγε με το M2000-5 (Βίντεο)

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».
Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), σαν χθες, πρόπερσι, όταν γινόταν γνωστό ότι το μαχητικό αεροσκάφος του σμηναγού είχε συντριβεί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βυθίστηκαν στο πένθος για την απώλεια, η ηθική συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου υποσμηναγού ερχόταν από όλη την Ελλάδα.
Η πολιτεία τον τίμησε μετά θάνατον προάγοντάς τον στον βαθμό του αντιπτεράρχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έμπρακτη στήριξη στην οικογένειά του, καθώς η σύζυγός του, έκτοτε μεγαλώνει μόνη τα παιδιά τους.
Ο σμηναγός είχε μιλήσει με συναδέλφους του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων “Με αρετή και τόλμη” για τους κινδύνους. Αυτό το βίντεο θα θυμηθούμε, σε μια έμμεση υπόμνηση ότι δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ…
ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου