Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Το όνομα Κατσίφας δείχνει να ενοχλεί και στην Αλβανία αλλά και στην Ελλάδα…

Αναβλήθηκε η δίκη του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Παραιτήθηκε η εισαγγελέας
Στο πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου παρουσιάστηκε χθες ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα . Ο κ. Γιάννης Κατσίφας κλήθηκε να δικαστεί μαζί με τον πρόεδρο του γειτονικού χωριού Βόδριστα Βαγγέλη Μπάρκα, με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.
Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου εκτελέστηκε ο γιος τους από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Τελικά, η δική αναβλήθηκε καθώς η Ελληνίδα εισαγγελέας Μ. Ηλιοπούλου, με καταγωγή από χωριό Δούβιανη του Δήμου Δρόπολης, παραιτήθηκε από την υπόθεση. Οι λόγοι παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τρίτη συνεχής φορά που αναβλήθηκε η συγκεκριμένη δική.
Το παράδοξο είναι πως αντί οι αλβανικές αρχές αντί να εστιάσουν στην ολοκλήρωση του πολυπόθητου πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Κωνσταντίνου, προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια του σέρνοντάς την στα δικαστήρια για ασήμαντες κατηγορίες.
himara.gr   17/6/2020
Σχ. : Έχουμε μια ερώτηση σχετικά με αυτή την υπόθεση. Λίγες μέρες μετά από την δολοφονία του Κατσίφα στην εισαγγελία Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία για τον θάνατο του εθνομάρτυρα μας. Ο φάκελος μεταβιβάστηκε στην Αθήνα, επειδή αφορά περιστατικό που έγινε στο εξωτερικό. Αλλά από το εκεί και μετά άκρα του τάφου σιωπή ! Τι γίνεται με την υπόθεση αυτή ; Μαζεύει σκόνη σε συρτάρια ο φάκελος; 
Να το σχετικό δημοσίευμα
ΤΩΡΑ-Ο Εισαγγελέας εφετών Ιωαννίνων διέταξε έρευνα για δικογραφία για την εκτέλεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου