Σάββατο, 22 Μαΐου 2021

Ντροπή! Εγκώμια σε Ελληνικά σχολικά βιβλία για τον σφαγέα του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ!

Είναι πραγματικά ντροπή, για όλους εκείνους, που διαχρονικά είχαν και έχουν την ευθύνη της διαμόρφωσης της εκπαιδευτικής πολιτικής και της συγγραφής των σχολικών βιβλίων, που διδάσκονται στα παιδιά μας!

 Ο σφαγέας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αναφέρεται στο βιβλίο «Λογοτεχνία Κατεύθυνσης» της Γ’ Λυκείου ως «διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός». Ψάχνει ο αναγνώστης στη συνέχεια να βρεί άλλες ιστορικές αναφορές, που έχουν να κάνουν με τη σκοτεινή πλευρά του δημιουργού του νέου Τουρκικού Κράτους, αλλά δεν τις βρίσκει πουθενά.

Αντιθέτως, στο ίδιο βιβλίο, αναφέρεται ότι «ο Ατατούρκ ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ, μετά την ήττα της Τουρκίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο ανόητος και ιδεοληπτικός συγγραφέας του βιβλίου μάλλον δεν γνωρίζει ότι οι Τούρκοι Κεμαλιστές θεωρούν ως κορυφαία στιγμή του λεγομένου «απελευθερωτικού τους πολέμου» τις μάχες κατά του Ελληνικού Στρατού, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία και στην εθνική του εορτή εορτάζουν τις νίκες των στρατευμάτων του Κεμάλ κατά των Ελλήνων!Πιο αναλυτικά, στο βιβλίο «Λογοτεχνία Κατεύθυνσης» Γ’ Λυκείου, κάτω από το διήγημα του Γ. Ιωάννου «Στου Κεμάλ το Σπίτι», στο τέλος της σελίδας, όπου σε υποσημείωση εξηγείται ποιος ήταν ο Κεμάλ, γράφεται το εξής: «Κεμάλ Ατατούρκ· (Θεσσαλονίκη 1881 – Κωνσταντινούπολη 1938). Διακεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ηγήθηκε του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των δυνάμεων της Αντάντ (συμμαχία Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας) μετά την ήττα της Τουρκίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο πρώτος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας (1923)».Ούτε μια λέξη για τις σφαγές κατά των Ελλήνων, ούτε μια λέξη για τις αγριότητες και τις γενοκτονίες κατά των λαών της Ανατολής, πάνω στα κόκαλα των οποίων εδραιώθηκε η «τουρκική δημοκρατία».

Αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα σχολικών βιβλίων
Λίγες μόλις ώρες μετά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και τα μύρια όσα ακούμε, το συγκεκριμένο βιβλίο συνεχίζει να βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα σχολικών βιβλίων στο διαδίκτυο, προκειμένου να πληροφορεί τους Έλληνες μαθητές με τον τρόπο αυτό για τον Κεμάλ. Βλέπετε, για κάποιους τα βιβλία, αντί να διδάσκουν αλήθειες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «εργαλεία» προκειμένου να επιβάλουν στις νεότερες γενιές μια νέα άποψη του κόσμου.


Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας, προκειμένου να μη δημιουργούνται εχθρότητες, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους σκοπούς των εθνοαποδομητών.

Βέβαια, για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο δεν έκριναν καν σκόπιμο να στείλουν εγκυκλίους στα σχολεία της χώρας προκειμένου να αφιερωθεί κάποιος χρόνος από τους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωση των παιδιών για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτά ίσως να είναι και ψιλά γράμματα. Ίσως έχουν προτεραιότητα άλλα θέματα, όπως οι… έμφυλες ταυτότητες!

ΠΗΓΗ europost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου