Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Μπαχτσελί: Για ποιούς χτυπά το… γιαταγάνι

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μας έχει συνηθίσει σε ακραίες θέσεις και συμπεριφορές. Έχει αποδείξει ότι του αρέσει να… ξιφουλκεί κατά πάντων.

Ας σταχυολογήσουμε κάποια από τα «διαμάντια» του Μπαχτσελί, που στρέφεται:

  • Κατά του Μπάιντεν επειδή αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων, ζητώντας ενεργοποίηση των S-400
  • Κατά της Ευρώπης γιατί «στηρίζει την Ελλάδα
  • Κατά των Κούρδων, ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα HDP
  • Κατά της Ελλάδας γιατί είχε το… θράσος να πραγματοποιήσει την άσκηση «Ηνίοχος».

Όμως από το να «ξιφουλκεί» εναντίον φανταστικών εχθρών, μέχρι να εμφανίζεται στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του με γιαταγάνι, έχει μια κάποια απόσταση.

Κι όμως ο Μπαχτσελί το έκανε κι αυτό!

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας!» είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του  Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, κραδαίνοντας ένα γιαταγάνι.

Αυτή τη φορά ο «οργή» του Μπαχτσελί κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ, όπου έχει αρχίσει έρευνα για το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου και να χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση η ομάδα των «Γκρίζων Λύκων».

Δεν έχει κανείς την «ελπίδα» ότι ο εθνικιστής ηγέτης θα «συνετιστεί» ή θα αλλάξει συμπεριφορά. Το αντίθετο. Όσο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του να υποχωρεί και στον αντίποδα να συγκροτείται «μέτωπο» των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία, η στάση του μάλλον θα σκληραίνει.

Αξίζει όμως να θυμόμαστε πως ο Μπαχτσελί είναι κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν. Μετέχει δηλαδή στην χάραξη της «γραμμής» στην Τουρκία…

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου