Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Δεσποτόπουλος Αλ.: Η Τουρκία εξαιρεί την Ελλάδα στη νέα πολιτική τοποθέτηση των μηδενικών ...(Βίντεο)

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" (29-01-2022).

«Η Τουρκία φαίνεται ότι προσπαθεί να χτίσει γέφυρες με τα κράτη με τα οποία ήταν σε ένταση το τελευταίο διάστημα, όπως με το Ισραήλ. Βλέπουμε ότι σε αυτή τη νέα πολιτική τοποθέτηση των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, εξαιρεί την Ελλάδα» εξήγησε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό το δόγμα υπήρχε και παλαιότερα, με τη διαφορά ότι τότε αφορούσε κυρίως την Ελλάδα. «Τώρα αφορά όλους τους άλλους, εκτός από την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

 Όπως σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος, η Τουρκία διατηρεί υψηλά την εθνικιστική ρητορεία σε σχέση με την Ελλάδα, «κάτι που δείχνει την ενόχληση για την απόκτηση των Rafale και την επιχειρησιακή αναβάθμιση της χώρας μας». «Προσπαθεί δηλαδή να κλείσει διάφορα μέτωπα στη Μεσόγειο ή την Ασία, για να έχει ξεκάθαρο μέτωπο με μας. Είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε. 

«Καταλαβαίνουν οι Τούρκοι ότι η απόκτηση των Rafale δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά είναι ενταγμένα σε μια γενικότερη πολιτική που αντικατοπτρίζεται κυρίως στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Αυτό είναι που ενοχλεί τους Τούρκους» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος. 

Πηγή: MEGA TV  Πλάνα: MEGA TV

  Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου