Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Απο ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας:

“Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει πολλαπλασιάσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες από το ξέσπασμα της κρίσης, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι η Τουρκία «μπορεί να συζητάει τόσο με την Ουκρανία όσο και με την Ρωσία». «Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε το να μεταμορφωθεί αυτή η κρίση σε τραγωδία», πρόσθεσε”.
“Ο τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Λευκός Οίκος”.
“Και άλλοι ηγέτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης, ανάμεσά τους ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, χωρίς το παραμικρό απτό αποτέλεσμα προς το παρόν”.
Η επόμενη ημέρα του πολέμου θα βρει την αναθεωρητική και πολεμοχαρή Τουρκία με το προσωπείο μιας φιλειρηνικής, ήπιας και πονόψυχης χώρας, θα της αναγνωρισθεί η διαμεσολάβηση σε μια δύσκολη κρίση, η Τουρκία δεν θα έχει υποστεί καμιά οικονομική απώλεια, οι πολιτικές μετοχές της θα ανέβουν και θα εξαργυρώσει την διαμεσολάβησή της. Και απο τους Αμερικανούς και απο τους Ευρωπαίους και απο τους Ρώσους.
Στην Αθήνα η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια με τους μηχανισμούς που διαθέτει (οι οποίοι μηχανισμοί σε κεντρικό επίπεδο ελέγχουν απολύτως, την ενημέρωση), να πείσει πόσο ψύχραιμος είναι ο πρωθυπουργός, πως ελέγχει την κατάσταση, θα πάει σε εκλογές και θα σαρώσει και άλλα, όμορφα, τέτοια.
Το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας είναι εμφανές. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι. Με τέτοιες πολιτικές οι εξελίξεις μπορεί να αποβούν μοιραίες.
Η Ελλάδα έχει απομονωθεί, όχι η Τουρκία.
 
ΠΗΓΗ anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου