Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η υπόθεση των πολωνικών MIG-29 δείχνει ότι οι Δυτικοί έχουν χάσει τη σοβαρότητά τους… Πως θα τα πάνε στην Ουκρανία; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιασε τους Αμερικανούς η ανακοίνωση της Πολωνίας με την οποία δηλώνει την πρόθεση της να μεταβιβάσει στις ΗΠΑ, όχι στους Ουκρανούς, τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά MIG-29.

Και η ανακοίνωση έγινε ενώ οι Αμερικανοί από την πλευρά τους έστελναν συστοιχίες Πάτριοτ για να προστατεύσουν την Πολωνία.


Όλες οι πληροφορίες σε αυτό συγκλίνουν: Ότι η Πολωνία εξέθεσε την Αμερική, καθώς φαίνεται να διαφωνεί με την αδράνεια της Δύσης να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία.Και το δεύτερο, και πιο σοβαρό πρόβλημα, είναι ότι φαίνεται να θεωρεί πως αυτή θα είναι ο επόμενος στόχος του Πούτιν για να την εκδικηθεί επειδή έχει καταστεί η βάση για την προώθηση της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.


Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι αξιωματούχοι παραμένουν σε επαφή με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ αναφορικά με τη χορήγηση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, καθώς η συμφωνία που αφορούσε τα αεροσκάφη της Πολωνίας κρίθηκε μη βιώσιμη από το Πεντάγωνο.

Η Ψάκι δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν υλικοτεχνικά ερωτήματα σχετικά με το εάν τα αεροσκάφη MiG της Πολωνίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Με λίγα λόγια: Στο παρά ένα βρισκόμαστε, και δεν έχουν λύσει το βασικό πρόβλημα… Πως θα μεταφερθούν αυτα τα αεροπλάνα στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Σοβαρότητα μηδέν…

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι όταν βρέθηκε στη Βαρσοβία, πριν μερικές μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι συνομιλητές του δεν έκαναν καμία αναφορά γι’ αυτό που ανακοίνωσαν χθες. Οι γραφειοκράτες προσπαθούν ακόμα να αναλύσουν την πολωνική κίνηση, η οποία έφερε στην επιφάνεια το βασικό πρόβλημα. Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ όταν απειλείται η Ευρώπη. Διότι αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Οι αναλύσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών «βλέπουν» ότι το μεγάλο σχέδιο του κ. Πούτιν, το όραμά του, είναι να αναβιώσει τη Σοβιετική Ένωση. Είναι ένα όραμα μη βιώσιμο βεβαίως, όπως πιστεύουν στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν παύει να είναι το όραμα του.



Για τα θέματα αυτά, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Οι σύμμαχοι έχουν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν με τον τρόπο που η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυτή την αδικαιολόγητη εισβολή της Τουρκίας. Δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρει αποτελέσματα το μείγμα κυρώσεις και στρατιωτικής βοήθειας χωρίς την αποστολή στρατού και πολεμικών αεροσκαφών.

Όμως, στο Πεντάγωνο βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Επιμένουν να υποστηρίζουν ότι αν και ο ρωσικός στρατός είναι πιο ισχυρός και έχει την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, επί του πεδίου η κατάσταση δεν είναι καλή για τη Μόσχα.

Αξιωματούχος θύμισε πριν από λίγο την υπόθεση της στρατιωτικής πομπής της Ρωσίας, η οποία παραμένει καθηλωμένη. Όταν το ανέφερε, πριν από μία εβδομάδα, δέχθηκε μόνο ειρωνείες. Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι το κονβόϊ είναι όμηρο της ανικανότητας των Ρώσων στρατηγών. Το Πεντάγωνο, να θυμίσουμε, ότι ανακοίνωσε χθες πως η πομπή δέχθηκε επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος ανατίναξε και τις γέφυρες απ’ όπου θα περνούσε για να φτάσει στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν στέλνει, στο μεταξύ, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στην Πολωνία και στη Ρουμανία. Ο βασικός της στόχος είναι να διαβεβαιώσει τους συμμάχους ότι αν δεχθούν επίθεση ο Λευκός Οίκος θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5. Ο κ. Μπάιντεν έχει δηλώσει και έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η επίθεση εναντίον μίας χώρας του ΝΑΤΟ αποτελεί επίθεση εναντίον όλων των συμμάχων.

Η κ. Χάρις επισκέπτεται τη Βαρσοβία σε μία περίοδο κατά την οποία αναπτύχθηκε μία καχυποψία μετά την πολωνική ανακοίνωση.

Κατά τα άλλα: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι:

Τις τελευταίες 14 μέρες η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 710 πυραύλους σε στόχους στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Παρ’ όλα αυτά το Πεντάγωνο πιστεύει ότι η Ρωσία δεν έχει σημειώσει καμία σημαντική πρόοδο στο Κίεβο.

Η Ρωσία χάνει περίπου 50 στρατιωτικά οχήματα την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, από την έναρξη του πολέμου.

Θυμίζω ότι χθες το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι το 5 τοις εκατό του ρωσικού εξοπλισμού είχε καταστραφεί.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πυραύλων εδάφους-αέρος μέσα στην Ουκρανία που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος ολόκληρης της χώρας, αλλά ο εναέριος χώρος παραμένει “αμφισβητούμενος”. Σημαίνει δεν ελέγχεται από τους Ρώσους.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει ανέπαφα την πλειονότητα των αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας.

Οι ΗΠΑ συνομιλούν με την Ουκρανία για την παροχή πρόσθετης αεράμυνας. Αυτό σημαίνει πυραύλους. Όχι αεροπλάνα. Είτε θα είναι νέοι στίνγκερς ή κάποιο πιο ισχυρό όπλο.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η Αμερική συνεχίζει να διαβουλεύεται με την Πολωνία σχετικά με την παροχή μαχητικών αεροσκαφών MiG της σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία. Η Αμερική απέρριψε την πολωνική πρόταση να παραδώσει τα μαχητικά σε αμερικανική βάση στη Γερμανία.

Ο αξιωματούχος λέει ότι ο ψευδής ισχυρισμός της Ρωσίας σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία είναι “παράλογος. Είναι αστείο. Είναι αναληθής”

Το Πεντάγωνο δεν βλέπει «κανένα στοιχείο» για επικείμενη αμφίβια επίθεση στην Οδησσό.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί: ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου