Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η Τουρκία προκαλεί και μας «βομβαρδίζει» με περιφρόνηση! Έχει σκοπό να αντιδράσει η κυβέρνηση;

 

Το ΥΠΕΞ αναγκάστηκε χθες να ανακοινώσει ότι έκανε διάβημα για τις τουρκικές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά…Αμέσως μετά είχαμε κρεσέντο παραβιάσεων και υπερπτήσεων: 168 παραβιάσεις από τις οποίες οι 41 υπερπτήσεις!

Γράφουμε ότι αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει, γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι τουλάχιστον διαβήματα έκανε και για όσες υπερπτήσεις έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου. Και είναι πολλές,πάρα πολλές!

Δεν γνωρίζουμε άλλο κράτος στον κόσμο που να δείχνει τέτοια ανοχή σε τόσο σκληρές προκλήσεις, για τόσα πολλά χρόνια…

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και ας στεναχωρηθούν πολύ κάποιοι, ότι ποτέ στην ιστορία των ελληνοτουρκικών δεν είχαμε εισπράξει τόση περιφρόνηση από την Άγκυρα, όση εισπράττουμε αυτή τη περίοδο.

Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο δεν είναι πια μόνο προκλητικές. Εκπέμπουν μια περιφρόνηση για την ελληνική κυβέρνηση που θα έπρεπε να την έχει ήδη προβληματίσει πάρα πολύ σοβαρά.

Είναι περιφρόνηση , λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση του ελληνικού διαβήματος από το ΥΠΕΞ , η Τουρκία να απαντά με νέες παραβιάσεις και υπερπτήσεις!!!

Είναι περιφρόνηση ,κάθε μέρα, εδώ και πάρα πολλούς μήνες τα τουρκικά UAV να πετούν βαθιά, πολύ βαθιά μέσα στο Αιγαίο χωρίς καμία απολύτως συνέπεια! Ποια χώρα στον κόσμο θα ανεχόταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος άλλου κράτους να πετά και να χαρτογραφεί τα πάντα στο έδαφος της; 

Ποια χώρα θα μας…μαλώσει αν «άγνωστο» μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρριφθεί πάνω από ελληνικό έδαφος; Οι ΗΠΑ ή οι Ευρωπαίοι θα …θυμώσουν που χαλάμε το καλό κλίμα;

Για να μην πλατιάζουμε…

Και ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ και όλη η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά με ποιους πρέπει να μιλήσουν και τι να πουν. Το θέμα της Τουρκίας είναι γνωστό σε όλους. Και στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Το κακό είναι ότι γνωστή είναι και η ελληνική στάση!

Η προβλέψιμη Ελλάδα που δεν πρόκειται να κάνει «κιχ» όσο κι αν πιεστεί από την Τουρκία .

Η συνεργάσιμη Ελλάδα που δεν πρόκειται για κανένα λόγο να στεναχωρήσει τους «φίλους και συμμάχους» της και είναι έτοιμη να κάνει ότι της πουν. Ακόμη και να πάει να γευματίσει με τον επίδοξο «βιαστή» της και να βγάλει φωτογραφίες μαζί του, ως απόδειξη των καλών προθέσεων της.

Η Ελλάδα που έφθασε στο σημείο αντί να επικαλεστεί την υπαρκτή στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει σπεύδει από τους πρώτους να δώσει όπλα στην Ουκρανία καθ ΄  υπόδειξη των «συμμάχων» της. Όπλα από ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ της όπως μας πληροφόρησε ο κ.ΥΕΘΑ από το βήμα της Βουλής. Πότε και με τι θα αντικατασταθούν δεν μας είπε…

Συμπέρασμα; Αν ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ δε σηκώσουν τα τηλέφωνα όχι για να μιλήσουν ,αλλά να απειλήσουν ότι «η σελίδα άλλαξε και ξεχάστε ότι ξέρατε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να διορθωθεί. Οι Τούρκοι θα προκαλούν και θα μας περιφρονούν και η κυβέρνηση θα «πουλάει παραμύθι» στον κόσμο ότι κάτι κάνει με τα διαβήματα και με παραγγελίες εξοπλισμών που τίποτα δεν μπορούν προσφέρουν τώρα.

Θα το κάνουν; Ας πούμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αν και όλα δείχνουν ότι κι αυτή δεν έχει πια σφυγμό…

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου