Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Αμερικανίδα επέστρεψε στην Ελλάδα μάρμαρο από την Ακρόπολη – Το είχε αποσπάσει συγγενής της - Το παρέδωσε στο Γενικό Προξενείο μας στη Βοστόνη

Μια κίνηση που την τιμά ιδιαίτερα έκανε, πριν από λίγα 24ωρα, η Αμερικανίδα Τζούλι Ντούχαν από το Κέιπ Κοντ της Μασσαχουσέτης, στις ΗΠΑ: Επέστρεψε στην Ελλάδα ένα κομμάτι μαρμάρου από την Ακρόπολη!

Η οικογενειακή παράδοση ήθελε κάποιον συγγενή της να έχει αποσπάσει το εν λόγω κομμάτι μαρμάρου από κάποιο σημείο της Ακρόπολης, πριν πολλά χρόνια.

Μέχρι που η Τζούλι το παρέδωσε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστόνη, το γεγονός αποτελούσε ένοχο μυστικό και οι συγγενείς φύλαγαν το μάρμαρο ως εξαιρετικό οικογενειακό κειμήλιο.

Julie Doohan ellinas presvis Boston akropolis
Η Τζούλι Ντούχαν με τον Στράτο Ευθυμίου και το μάρμαρο (πηγή: facebook.com/GeneralConsulateOfGreeceInBoston)

Το μάρμαρο παρέλαβε ο γενικός πρόξενος στη Βοστόνη Στράτος Ευθυμίου που θα φροντίσει και για την επιστροφή του στη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί θα αξιολογηθεί και θα τεκμηριωθεί εάν όντως είναι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ο Έλληνας πρόξενος ευχαρίστησε την Τζούλι Ντούχαν που έκανε ό,τι έπρεπε για να επιστρέψει το μάρμαρο στην πατρίδα του, συμβάλλοντας έτσι στις συνεχιζόμενες εθνικές προσπάθειες για την αποκατάσταση και διατήρηση της ακεραιότητας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου