Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ζελένσκι: Θα διώξουμε τους Ρώσους από τα κατεχόμενα, αν… – Σήμερα η συνάντηση με Μπλίνκεν και Όστιν

 

Στο Κίεβο θα βρεθούν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, για να συναντηθούν με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ενόψει αυτής της συνάντησης – την οποία γνωστοποίησε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου – ο Ουκρανός Πρόεδρος σημείωσε πως ελπίζει να εξασφαλίσει βαρέα όπλα.

Πρόσθεσε ότι οι προμήθειες θα είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία για να ανακαταλάβει τα  κατεχόμενα από τους Ρώσους εδάφη.

«Μόλις έχουμε (περισσότερα όπλα), μόλις υπάρξουν αρκετά, πιστέψτε με, θα ανακτήσουμε αμέσως αυτή ή εκείνη την περιοχή, η οποία είναι προσωρινά κατεχόμενη», είπε στους δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε σταθμό του υπόγειου μετρό το Σάββατο, ο κ. Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι το Κίεβο θα εγκαταλείψει τις όποιες συνομιλίες με τη Μόσχα εάν η Ρωσία καταστρέψει τον «λαό μας» που περικυκλώθηκε στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη της Μαριούπολης ή πραγματοποιήσει δημοψηφίσματα για να δημιουργήσει περισσότερες αποσχισμένες δημοκρατίες σε κατεχόμενο ουκρανικό έδαφος.

Αναφερόμενος στις αγριότητες που διαπράττει ο ρωσικός στρατός, ο Ζελένσκι είπε: «Ο κόσμος δεν έχει δει τέτοια βαρβαρότητα εδώ και 80 χρόνια. Θα περάσει στα βιβλία της Ιστορίας. Τα μικρά παιδιά θα σηκώνονται στο μάθημα και θα ρωτούν τους δασκάλους του πότε ξεκίνησε ο «ρωσισμός» (σσ χρησιμοποίησε έναν νεολογισμό από την σύνθεση των λέξεων «Ρωσία» και «φασισμός») και ποιος κέρδισε τον πόλεμο απέναντι σ’ αυτή την φρικτή μάστιγα».


 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενόψει και της συνάντησης των απεσταλμένων του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε μήνυμά του: «Η ενότητά μας στο εσωτερικό, η ενότητά μας με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας και η ενότητά μας με τον ουκρανικό λαό στέλνουν ένα αλάνθαστο μήνυμα στον Πούτιν: Δεν θα καταφέρει ποτέ να κυριαρχήσει και να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία».



ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου