Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Υπουργός Ακάρ : ¨Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις (της Ελλάδας)¨…

Ο υπουργός Αμύνης Ακάρ περιέγραψε πως  παρά την στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου η Ελλάδα με γινάτι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο : Όταν δηλώνουμε εμείς “Να λύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο” αυτό  δεν είναι αδυναμία.  Διότι εμείς δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψουμε κάποιο τετελεσμένο γεγονός, ούτε θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα τα δικά μας αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί.

Η Ελλάδα κάθε φορά συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ασκήσεων επιχειρεί κάποια τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας αλλά εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ”.

Ο Ακάρ υπενθύμισε πως η Ελλάδα έκανε προσθήκες στο έγγραφο που προετοιμάστηκε για τη διεξαγωγή της άσκησης Τiger Μeet με μία προσέγγιση που στοχεύει την Τουρκία και εκμεταλλεύεται τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών και συνέχισε λέγοντας : ” Εμείς αποσυρθήκαμε από την άσκηση Τiger Μeet και δηλώσαμε πως δεν ερχόμαστε σε αυτή την άσκηση. Δηλώσαμε πως δεν θα επιτρέψουμε κινήσεις εκμετάλλευσης”.

“ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΉ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΜΑΣ”

Ο Ακάρ αναφερόμενος στις πρόσφατες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είπε : “Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση με ίσο και πολλαπλάσιο τρόπο απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή.
Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν τις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας”

https://www.star.com.tr/politika/turkiyeden-yunanistana-sert-tepki-hava-kuvvetlerimiz-gerekli-cevabi-misliyle-veriyor-haber-1708832/

2/5/2022

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου