Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πούτιν, Ερντογάν, Ανάν, ΜΟΕ και ημέτεροι...

Λάζαρος Μαύρος 

ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ τους πυραύλους για να πλήξουν το Κίεβο γνώριζαν, βεβαίως, οι Ρώσοι εισβολείς ότι εκείνες τις ώρες εκεί βρισκόταν, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Εν γνώσει τους διέπραξαν εκείνους τους συγκεκριμένους πυραυλικούς βομβαρδισμούς. Για να δείξουν, προφανώς, πού έχουν... γραμμένο πλέον και τον ΟΗΕ και τον ίδιο τον Γενικό του Γραμματέα.

- Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28η Απριλίου 2022, απόγευμα της 64ης ημέρας της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν ο Γ.Γρ. του 77χρονου (1945-2022) Οργανισμού Ηνωμένων

Εθνών (Ο.Η.Ε.) Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της αμυνόμενης χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπληξαν οι ρωσικοί πύραυλοι το Κίεβο. Ήταν μάλιστα μετά τις συνομιλίες Γκουτέρες στη Μόσχα την προηγούμενη ημέρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σεργκέι Λαβρόφ, πρόεδρο και υπ.Εξ. των Ρώσων εισβολέων - κατακτητών.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αυτό το γεγονός θα πρέπει ίσως να καταγραφεί, στην αιματηρά καταγραφόμενη μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας ιστορία, ως κρίσιμης σπουδαιότητας σημάδι για ό,τι ενδέχεται να αποδειχθεί εν τέλει ως:

Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ:

Ο ΟΗΕ οδηγείται ως μελλοθάνατος. Από την συνιδρύτριά του το 1945 και υπερδύναμη, κορυφαίο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη Ρωσία. Διάδοχο της αυτοδιαλυθείσας πριν από 31 χρόνια Σοβιετικής Ένωσης.

- Χώρας η οποία διετέλεσε επί δεκαετίες ίνδαλμα και «μητέρα πατρίδα» των όπου γης σοβιετόφιλων κομμουνιστών. Και των σε κάθε χώρα κομμάτων τους. Τα οποία είχαν αυτοδιορισθεί ως «σωτήρες» για όλους «της γης τους κολασμένους», αυτοδιαφημιζόμενοι και ως «φιλειρηνιστές». Ρωσία ως «ελπίδα» όσων υπέφεραν από τον Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό Ιμπεριαλισμό...

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ που εκτόξευσε η Ρωσία τού επί δύο δεκαετίες νεο-τσάρου αυταρχικού ηγεμόνα της Βλαντιμίρ Πούτιν, εναντίον της γειτονικής του Ουκρανίας, περιέχει και προκαλεί τόσα πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα στην κλιμάκωσή του, ώστε να μοιάζει με προανάκρουσμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

- Με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να εμφανίζει εντονότατα «τοιούτα και παραπλήσια» με του Φύρερ του Τρίτου Ράιχ της Ναζιστικής Γερμανίας Αδόλφου Χίτλερ το 1939 και την τότε θανάτωση της Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ), του διεθνούς οργανισμού, προγόνου του ΟΗΕ.

- Όπως ο πόλεμος του Χίτλερ θανάτωσε το 1939 την ΚτΕ, έτσι και ο πόλεμος του Πούτιν οδηγεί το 2022 σε θανάτωση τον ήδη αχρηστευθέντα ΟΗΕ.

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ήδη ο Πούτιν την «ανάσταση» του «εγκεφαλικά νεκρού» ΝΑΤΟ. Και την επείγουσα προθυμία και άλλων κρατών να ενταχθούν οσονούπω υπό την σκέπη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εγκαταλείποντας την έως τώρα ουδετερότητά τους.

- Το ΝΑΤΟ, ως όργανο κυρίως του αγγλο-αμερικανικού ιμπεριαλισμού, το οποίο είχε στην ουσία χάσει τον λόγο ύπαρξής του μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διάλυση του «Σιδηρού Παραπετάσματος», λόγω της ιμπεριαλιστικής πολεμικής επιθετικότητας Πούτιν στην Ουκρανία, αυξάνεται και πληθύνεται με ραγδαίους επανεξοπλισμούς.

- ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ είναι και το ότι, 77 χρόνια μετά την ήττα και την εξόντωση του γερμανικού χιτλερικού καθεστώτος το 1945 στη λήξη του Β’ Παγκ. Πολέμου και 32 χρόνια μετά την επανένωση των Δύο Γερμανιών το 1991, ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία από 24.2.2022 προκάλεσε την απόφαση επείγοντος επανεξοπλισμού της Γερμανίας.

- Ενώ, ταυτόχρονα, Σουηδία και Φινλανδία σπεύδουν να απεκδυθούν την «φινλανδοποίησή» τους για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ακολουθώντας το παράδειγμα γειτονικών τους κρατών, πρώην κομμουνιστικών χωρών υποτελών του σοβιετικού Κρεμλίνου.

ΣΗΜΑΔΙΑ - τεκμήρια και αυτά, του αρξάμενου ήδη αλλά μη κηρυχθέντος εισέτι Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι πιθανότητες αποφυγής και αποτροπής του οποίου, όλο και λιγοστεύουν με τραγικό τρόπο, στους επίμονους ρωσικούς βομβαρδισμούς, στα εγκλήματα πολέμου, στον βίαιο εκτοπισμό πληθυσμών και στις βαρβαρότητες που υφίσταται αδιάκοπα για τρίτο ήδη μήνα η Ουκρανία.

Ο ΑΤΤΙΛΑΣ στο πολλαπλάσιό του, ρωσικός αυτή την φορά, εξοντώνοντας μάχιμους και αμάχους, ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά στην Ουκρανία, απειλητικός κιόλας εναντίον όλων όσοι σπεύδουν προς βοήθεια των αμυνομένων Ουκρανών, δεν χαίρει της παγκόσμιας ανοχής που επιδαψιλεύτηκε στον τουρκικό Αττίλα του 1974 επί της έκτοτε ακρωτηριασμένης από την τουρκική κατοχή Κύπρου με τις ευλογίες των Αγγλοαμερικανών ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την αδρανώς επιχαίρουσα για την ενδο-ΝΑΤΟϊκή ρήξη Σοβιετική Ένωση.

- Ο ρωσικός Αττίλας, καθηλωμένος από την σθεναρή ουκρανική αντίσταση 67 μέχρι σήμερα ημερών, αισθανόμενος διεθνώς στριμωγμένος για όσα διαπράττει στην Ουκρανία, ήδη καταφεύγει σε απειλές χρήσης του πυρηνικού του οπλοστασίου.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του συνεχιζόμενου επί 48 έτη (1974-2022) τουρκικού Αττίλα στην Κύπρο, νεο-σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναθερμαίνει τις βουλιμίες του ότι:

- Εκμεταλλευόμενος επιδέξια τις περιστάσεις του ουκρανικού πολέμου, με την «τακτική του εκκρεμούς» ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, και την πολλή ανάγκη που θεωρεί ότι τον έχουν ξανά οι Δυτικοί στην περιοχή των πρόσω έναντι της Ρωσίας, επιδιώκει να προσπορισθεί τα κέρδη τα οποία μεθοδεύει ανέκαθεν εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Την Τετάρτη, 27η τρέχοντος, έσπευσε να διαπράξει με την τουρκική αεροπορία του «μπαράζ παραβιάσεων» πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Προκαλώντας σκοπίμως και υστεροβούλως το «πάγωμα των ΜΟΕ» (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας), που είχαν προκύψει μετά τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου.

- ΣΤΗΝ Κύπρο οι αδέξιοι των... Δεξιών χειρισμοί παραμένουν εθελουσίως ναυαγισμένοι στα ΜΟΕ (με το κατοχικό καθεστώς του Αττίλα) των Αναστασιάδη – Κασουλίδη!

ΣΥΝΕΠΕΣΕ επετειακά, την Κυριακή 24 Απριλίου, ημέρα του Πάσχα και η συμπλήρωση 18 χρόνων από το Δημοψήφισμα στην Κύπρο το 2004, όταν το 76% του λαού απέρριψε με ένα δυνατό ΟΧΙ τη «λύση» του Σχεδίου Ανάν. Και απέτρεψε τη «μετεξέλιξη» της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο, όπως διακηρυγμένα φοβόντουσαν οι τότε αντι-Ανανικές δυνάμεις του Ελληνισμού.

- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στοιχείο για την στάση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα που είχαν τότε ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν, ήταν η εμπιστοσύνη που έτρεφαν στον μόλις προ διετίας ανελθόντα το 2002 στην εξουσία ισλαμιστή Ερντογάν, που τον εγκωμίαζαν κιόλας ως... φιλελεύθερο, διαλλακτικό, προοδευτικό, ισλαμοδημοκράτη ευρωπαϊστή...

- ΩΣΤΟΣΟ, τα έργα και ημέραι του Ερντογάν, επί εικοσαετία αναδειχθέντος νεο-σουλτάνου, βάναυσου μονοκράτορα της Τουρκίας και η αταλάντευτη νεο-οθωμανική επεκτατική στρατηγική την οποία υλοποιεί όχι μόνο σε βάρος του Ελληνισμού ως «διεθνής σκακιστής», απέδειξαν πόσο σφαλερή ήταν η πλάνη των τότε Αναν-ιστών πολιτικών και πολιτών του μειοψηφίσαντος 24% στο Δημοψήφισμα της 24.4.2004. Έστω κι αν δεν είχαν έκτοτε οι περισσότεροι την τόλμη εντιμότητας να το παραδεχθούν, να το ομολογήσουν και προπάντων να αλλάξουν ριζικά την πολιτική τους ή να αποσυρθούν από την πολιτική.

- ΤΟΥΤΟ το ουσιώδες μειονέκτημα της πολιτικής Λευκωσίας και Αθηνών, όχι μόνο των κυβερνώντων αλλά και άλλων κομματικών ηγεσιών, έναντι της ερντογανικής Τουρκίας, προαναγγέλλει και τις αδέξιες ανεπάρκειες στο να εκμεταλλευτούν και ν’ αξιοποιήσουν επωφελώς τις περιστάσεις που ραγδαία διαμορφώνει η αναδιάταξη δυνάμεων την οποία προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο αρξάμενος ήδη κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΠΗΓΗ simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου