Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Ρώσια: Έχει χάσει το ένα τρίτο της αρχικής χερσαίας δύναμής της;

 

Η Ρωσία πιθανότατα έχει χάσει το ένα τρίτο της χερσαίας δύναμης μάχης που είχε αρχικά δεσμευτεί για την εισβολή της στην Ουκρανία και η Μόσχα έχει ελάχιστες προοπτικές να επιταχύνει την προέλασή της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός ότι η Μόσχα έχει χάσει το ένα τρίτο των χερσαίων δυνάμεών της είναι εντυπωσιακός, αλλά πιθανός, σχολιάζει το BBC. 

Η απόπειρα επίθεσης της Ρωσίας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας έχασε τη δυναμική και «απέτυχε να επιτύχει ουσιαστικά εδαφικά κέρδη τον περασμένο μήνα, ενώ διατήρησε σταθερά υψηλά επίπεδα φθοράς», δήλωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική αξιολόγηση αναφέρθηκε στα κατεστραμμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τον εξοπλισμό γεφύρωσης ποταμών ως στοιχείο που επιφέρουν επιδείνωση της κατάστασης για τα ρωσικά στρατεύματα. «Τα ρωσικά UAV είναι ζωτικής σημασίας για την τακτική αναγνώριση και την κατεύθυνση του πυροβολικού, αλλά είναι ευάλωτα στις αντιαεροπορικές δυνατότητες της Ουκρανίας», δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το χαμηλό ηθικό των Ρώσων και η μειωμένη αποτελεσματικότητα μάχης επιδεινώνουν τις καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη επίθεσή της, ανέφερε επίσης το βρετανικό υπουργείο. «Υπό τις παρούσες συνθήκες», κατέληξε το βρετανικό υπουργείο, «η Ρωσία είναι απίθανο να επιταχύνει δραματικά το ρυθμό προόδου της τις επόμενες 30 ημέρες».

naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου