Κυριακή 15 Μαΐου 2022

“Χρυσώνει” όσους καταταγούν το US Navy που ψάχνει κάλυψη σε μάχιμες ειδικότητες

 

Κίνητρο 25.000 δολαρίων για κατάταξη νέου προσωπικού παρέχει το Ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Military.com το US Navy προσφέρει ειδικό επίδομα (μπόνους) ύψους 25.000 δολαρίων σε όσους Αμερικανούς πολίτες καταταγούν στις τάξεις του και σε μάχιμες ειδικότητες, πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. Δηλαδή άμεσα, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Στη σχετική ανακοίνωση Τύπου που έχει εκδώσει, το USN αναφέρει ότι το ποσό αυτό είναι δυνατόν να συμπληρωθεί και από μία σειρά άλλων επιδομάτων, ειδικά για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν άμεσα για να αναλάβουν καθήκοντα εκτός ΗΠΑ, οπουδήποτε στον κόσμο. Το συνολικό ύψος των επιδομάτων αυτών μαζί με το μπόνους των 25.000 δολαρίων, μπορεί επομένως να ανέλθει μέχρι και τα 50.000 δολάρια!

Το ίδιο κίνητρο των 25.000 δολαρίων, πάντα κατά την επίσημη ανακοίνωση του USN, παρέχεται και σε όσους έχουν ήδη καταταγεί και επιθυμούν να επισπεύσουν την υπηρεσία τους εκτός ΗΠΑ, οπουδήποτε κρίνει αναγκαίο το αμερικανικό Ναυτικό ανά τον κόσμο, πριν από τον Ιούλιο. Τον περασμένο Μάρτιο, το USN γνωστοποίησε (σ.σ. εκεί ανακοινώνονται όλα όχι όπως στους Κλάδους κάποιων άλλων Ενόπλων Δυνάμεων που σχεδόν τα πάντα θεωρούνται… απόρρητα) ότι από τους 347.000 ναύτες όλων των ειδικοτήτων που έχει στη δύναμή του σήμερα, υπολογίζει ότι το έτος 2026 θα έχει 340.000!

Πρόκειται για αναπροσαρμοσμένη εκτίμηση, δεδομένου ότι πέρυσι την ίδια περίοδο (Μάρτιος 2021), υπολόγισε τη δύναμη του προσωπικού του το 2026 σε 345.000 άνδρες και γυναίκες. Για να δοθεί ένα μέτρο σύγκρισης, σημειώνεται ότι η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έπιασε τους στόχους κατάταξης προσωπικού που είχε θέσει για το 2021, για πρώτη φορά μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Τέλος, ο Στρατός των ΗΠΑ, παρέχει επιδόματα συνολικού ύψους 50.000 δολαρίων όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να αναλάβουν υπηρεσία εκτός ΗΠΑ άμεσα, αλλά έχουν παράλληλα και συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες. Αυτές που απαιτούνται ανάλογα με την περίοδο και τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

Το μέτρο της παροχής υψηλότερων οικονομικών κινήτρων για το χαμηλόβαθμο προσωπικό πρώτης γραμμής του USN, θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ότι επιχειρεί να αντιμετωπίσει εν μέρει και δυσάρεστα φαινόμενα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό και προβληματίζουν.

Για παράδειγμα, αυτό των υψηλών και αυξανόμενων ποσοστών αυτοκτονιών που έχει καταγραφεί σε μεγάλες μονάδες επιφανείας του. Μόνο στο αεροπλανοφόρο USS George Washington σημειώθηκαν πέντε αυτοκτονίες τους τελευταίους δέκα μήνες. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για “πλωτές πόλεις”, όχι την παρατεταμένη συνύπαρξη σε περιορισμένο χώρο, μιας-δυο εκατοντάδων στελεχών…

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου