Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ο Λίβανος κατέσχεσε πλοίο που η Ουκρανία κατήγγειλε ότι μετέφερε κλεμμένα σιτηρά

 

Ο Λίβανος κατέσχεσε ένα πλοίο φορτωμένο με αλεύρι κριθαριού και σιταριού, ενώ εξετάζει αν το φορτίο μπορεί να έχει κλαπεί από την Ουκρανία, δήλωσε ο εισαγγελέας Ghassan Oueidat, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η ουκρανική πρεσβεία στη Βηρυτό ανέφερε ότι το πλοίο φορτώθηκε στη Φεοντόσια στη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας και ότι τα εμπορεύματα προέρχονταν από τη Ζαπορίζια, το Μικολάιβ και τη Χερσώνα στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η πρεσβεία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έκλεψε περισσότερους από 500.000 τόνους κατά τη διάρκεια της κατοχής των τριών περιοχών. Ενώ η Ρωσία αρνείται την κλοπή σιτηρών, έχει μιλήσει δημοσίως την επανέναρξη των αποστολών σιτηρών από τα κατεχόμενα λιμάνια.

Τα φορτία σιτηρών από την Κριμαία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, γεγονός που σύμφωνα με αναλυτές δείχνει ότι εξάγονται ουκρανικά σιτηρά. Οι εξαγωγές από την Κριμαία υπόκεινται σε κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Ο Λίβανος κατέσχεσε πλοίο που η Ουκρανία κατήγγειλε ότι μετέφερε κλεμμένα σιτηρά
Το φορτηγό πλοίο Laodicea έφτασε στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων που παρακολουθεί το Bloomberg. Θα παραμείνει κατεσχεμένο όσο ο Λίβανος διεξάγει έρευνα για την προέλευση του φορτίου, δήλωσε ο Oueidat στο Bloomberg.

Ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του πλοίου είναι η Syria Mar Shipping, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Equasis. Η Syria Mar Shipping δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει. Τόσο η εταιρεία όσο και το πλοίο υπέστησαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2015 για τη σύνδεσή τους με τη συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Πηγή: capital.gr

ΠΗΓΗ https://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου