Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πανελλήνια μετάδοση τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας, πρωί – βράδυ, με την μέθοδο των… τουρκοσειρών!

ΦΩΤΟ:Σκηνή από την “αθώα” τουρκοσειρά «Ελίφ», όπως μεταδόθηκε στις 27/7/2022

Πανελλήνια μετάδοση τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας, πρωί – βράδυ, με την μέθοδο των… τουρκοσειρών!

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, οι «εκατέρωθεν» βρισιές, με πολύ βαριές εκφράσεις, μεταξύ των Ρ.Τ. Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελή, ήταν στην ημερησία διάταξη.

Η σταδιακή μετατροπή της σημερινής Τουρκίας σε «γωνιακό κατάστημα» παράνομου πλουτισμού

των «συνεταίρων» πλέον Ερντογάν και Μπαχτσελή, με την στενή υποστήριξη και συνεργασία του τουρκικού υπόκοσμου και της τουρκικής μαφίας, άλλαξε τα δεδομένα με αποτέλεσμα ο ένας να εκφράζεται πλέον για τον άλλο με λέξεις και εκφράσεις θαυμασμού. Έτσι, ο δεύτερος συχνά χρησιμοποιείται σαν φερέφωνο ή σαν προάγγελος του πρώτου, ιδίως όταν πρέπει να προετοιμαστεί ή να δοκιμαστεί ένα «ολισθηρό» έδαφος.

Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση φαίνεται πως αποτελούν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελή που συνοδεύτηκαν και από μια προκλητική επίδειξη ενός χάρτη με την μισή Ελλάδα… τούρκικη!

Αυτά που μας είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν με επιπολαιότητα σαν μωρολογία ενός ξεμωραμένου ή αναξιόπιστου πολιτικού. Ο Μπαχτσελή, είπε με καθαρά λόγια τα ίδια που χρόνια τώρα λέει ο Ερντογάν: «Τα νησιά του Αιγαίου  ήταν κάποτε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κλάπηκαν από την Τουρκία και πρέπει να της επιστραφούν, εθελοντικά ή με τη βία!» Τόσο απλά!

Το ότι στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας ήκμασε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και ολόκληρη η Τουρκία ήταν κάποτε Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία κλάπηκε με τη βία- παραβλέπεται εσκεμμένα. Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό που ακολουθούν οι Τούρκοι, θα πρέπει όλες αυτές οι περιοχές να επιστραφούν στους Έλληνες, “εθελοντικά ή όχι“.

Στην Ελλάδα πάντως οφείλουμε χωρίς εκπτώσεις μια πλήρη προετοιμασία  (οικονομική, ψυχολογική, στρατιωτική, διπλωματική κ.ο.κ.) απέναντι στις διακηρυγμένες τουρκικές επιδιώξεις.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, είναι επιεικώς απαράδεκτη αν όχι αισχρή, η τακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια, κάποιοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα… για μια χούφτα χρυσάφι!

Μεταδίδουν καθημερινά, πρωί και βράδυ την τουρκική γλώσσα σε ολόκληρη την Ελλάδα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα, λειτουργώντας σαν ζάμπλουτοι λιγούρηδες απέναντι στις πάμφθηνες τουρκοσειρές που τους στέλνουν συνεχώς οι Τούρκοι.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, μεταδίδει καθημερινά, νωρίς το πρωί, μια παμπάλαια τουρκοσειρά τζάμπα-πράμα,εισπράττοντας διαφημιστικό χρήμα για εντελώς εξευτελιστική τηλεθέαση από διάφορα media shops τα οποία (με το αζημίωτο φυσικά) «πείθουν» ακόμα και πεπειραμένους διαφημιζόμενους να καταστούν διαφημιστικοί χορηγοί της τουρκικής γλώσσας μέσα στην Ελλάδα, πετώντας τα χρήματα τους στον αέρα!

Μετά την πανωλεθρία του ΑΝΤ1, σειρά πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, συμφερόντων οικογένειας Αλαφούζου, που μεταδίδει κάθε βράδυ την αλα-τούρκα εκδοχή της βρετανικής σειράς «Doctor Foster», φυσικά στην τουρκική γλώσσα. Η τηλεθέαση μονίμως σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς κανένα ανταγωνισμό από επιτυχημένες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, αλλά με πληθώρα διαφημίσεων που πληρώνονται στα ταμεία του σταθμού. Από τις 25/7/2022 μάλιστα η βραδινή μετάδοση έγινε (θεωρητικά) τρίωρη, με την τηλεθέαση να κατρακυλά συνεχώς (9η ανάμεσα σε 10 καταγεγραμμένες εκπομπές-26/7/2022).

Όλοι οι διαφημιζόμενοι που πληρώνουν διαφημιστικό χρήμα από τις τσέπες των πελατών τους, πρωί και βράδυ στις δύο τουρκοσειρές τζάμπα-πράμα, μετατρέπονται ουσιαστικά σε χορηγούς μετάδοσης τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας μιας εικονικής τουρκικής κουλτούρας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι διακηρύσσουν στη διαπασών πως σκοπεύουν να αρπάξουν την μισή Ελλάδα «εθελοντικά ή με την βία»!

Όλοι οι διαφημιζόμενοι – χρηματοδότες της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2022 βρίσκονται εδώ.

Από την «Ομάδα των 4» (δηλαδή των γιγαντιαίων πολυεθνικών Procter & Gamble, Unilever, Henkel,Colgate) οι οποίες το 2011 καταδικάστηκαν από την Ευρωπαϊκή και την Γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού για «πρακτικές χειραγώγησης των τιμών» με την δημιουργία καρτέλ, τον μήνα Ιούλιο 2022 μόνο οι δύο ξόδεψαν διαφημιστικό χρήμα σε τουρκοσειρές: Η P&G υπερβολικά (174 διαφημίσεις) και η Colgate γενναία (16 διαφημίσεις) μέσα στις 15 εκπομπές Ιουλίου στον ΣΚΑΙ.

Ιδιαίτερη όμως «επίδοση» στην διαφημιστική χρηματοδότηση της καθημερινής μετάδοσης τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι τον μήνα Ιούλιο του 2022 είχαν και οι Ο.Π.Α.Π. (102 διαφημίσεις, από τις οποίες οι 18, νωρίς το πρωί με τις τσίμπλες στα μάτια, στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ), PMM (PublicMedia Markt) (71 διαφημίσεις), Ολυμπιακή Ζυθοποιία (27 διαφημίσεις), Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (26 διαφημίσεις μέσα σε 15 εκπομπές) καθώς και οι μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες αλυσίδες καταστημάτων σούπερ μάρκετ (75 διαφημίσεις) – καλά που υπάρχει και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που δεν σκορπάει δεκάρα τσακιστή ούτε σε media shops ούτε φυσικά σε τουρκοσειρές!    

Συνολικά,μέσα στις δύο τουρκοσειρές που μεταδόθηκαν τον Ιούλιο 2022 από τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR (νωρίς το πρωί) και ΣΚΑΙ (το βράδυ) μεταδόθηκαν 1.012 διαφημιστικά μηνύματα-σφήνες, από τα οποία τα 836 στην βραδινή ζώνη στον ΣΚΑΙ και τα 176 νωρίς το πρωί στο STAR – και οι δύο τουρκοσειρές με πολύ χαμηλή έως εξευτελιστική τηλεθέαση.

Tο Ιnternational Hellenic Association (ακομμάτιστος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός) ο οποίοςαπό τον Μάιο του 2020 ξεκίνησε την προσπάθεια να σταματήσει η καθημερινή μετάδοση τουρκικής γλώσσας και τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις προς τα στελέχη των διαφόρων εταιριών να σταματήσουν να προκαλούν ξεδιάντροπα τον πατριωτισμό των πελατών τους και να επιδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία τους για κρίσιμα θέματα που αφορούν την χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται και διαφημίζονται.

Η μετάδοση τουρκικής γλώσσας, η συνεχής επίδειξη τουρκικής σημαίας και η ύπουλη τουρκική προπαγάνδα για τον «γενναίο Τούρκο στρατιώτη» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι θα σταματήσει οριστικά μόνο όταν ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές και  καταναλωτές αρχίσουννα ευαισθητοποιούνται με πράξεις όπως η επιλογή άλλου καναλιού και η αποχή από την αγορά των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαφημίζονται.

Ταυτόχρονα, η ευαισθητοποίηση των διαφημιζομένων με ρητή εντολή προς τα media shops να μην μεταδίδουν διαφημίσεις τους μέσα σε τουρκοσειρές, θα στερήσει το «οξυγόνο», δηλαδή το χρήμα, από ζάμπλουτους λιγούρηδες καθιστώντας ασύμφορη την διαρκή μετάδοση της τουρκικής γλώσσας πρωί-βράδυ μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι! 

Εμείς πάντως παραμένουμε πιστοί στο σύνθημα

Παίζουνε Τούρκικο; Αλλάζουμε Κανάλι!

Εσείς;

Παρατηρήσεις:

(1) Εάν επιθυμείτε να διαμαρτυρηθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την καθημερινή μετάδοση τουρκικής γλώσσας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στο τηλεφωνικό κέντρο 210 4800 170 – 4 ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού μέσω της ιστοσελίδας  https://www.skai.gr/contact

(2) Εάν επιθυμείτε να διαμαρτυρηθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για τον ίδιο λόγο, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr)

(3) Στην καταμέτρηση των διαφημίσεων δεν συμπεριλαμβάνονται όσες διαφημίσεις περιέχουν κοινωνικά μηνύματα (Εμβολιαζόμαστε, Χαμόγελο του παιδιού, Καθαρές θάλασσες, Αδέσποτα, Missing Alert, πάρκα τσέπης κ.ο.κ.)

(4) Η επόμενη ανακοίνωση μηνός Αυγούστου, θα εκδοθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/22

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com

 
ΠΗΓΗ professors-phds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου