Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ο ελληνικός στόλος σε συνεχείς συνεκπαιδεύσεις στην Μεσόγειο – Άφαντη η Τουρκία

 Μπορεί στο Αιγαίο να έχουν σταματήσει οι ασκήσεις, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο λόγω τουριστικής σεζόν, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Μεσόγειο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μακριά από τις παραθαλάσσιες περιοχές που γεμίζουν από τουρίστες, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Την εβδομάδα που μας πέρασε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθησαν συνεκπαιδεύσεις PASSEX (Passing Exercise) Μονάδων του Πολεμικού με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2) – AEGEAN ACTIVITY και με Μονάδες της Δύναμης Destroyer Squadron 28 (DESRON 28) αντίστοιχα. Και γι’ ακόμη μία φορά, οι Τούρκοι ήταν άφαντοι, βλέποντας τους Έλληνες να προτιμώνται από τους συμμάχους.

Συγκεκριμένα στην συνεκπαίδευση του Σαββάτου 23 Ιουλίου συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ με το γερμανικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) FGS BONN στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου και των Κυκλάδων, ενώ σε εκείνη της Τετάρτης 27 Ιουλίου συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ με το Αντιτορπιλικό USS COLE και την Φρεγάτα ITS ALPINO της Δύναμης DESRON 28 στην ευρύτερη περιοχή βόρειου Ιονίου.

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν αντικείμενα, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και Διοικητικής Μέριμνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο, καθώς και στην πρακτική εκπαίδευση εν πλω των Ναυτικών Δοκίμων στα πλαίσια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στο οποίο συμμετέχει η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ.

ΠΗΓΗ enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου