Στην κατάληψη της περιφέρειας του Ντονέτσκ στρέφει τώρα τις προσπάθειές της η Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, αφού κατέλαβε το γειτονικό Λουχάνσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουχάνσκ.

Ο κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters πως περιμένει ότι κυρίως οι πόλεις Σλοβιάνσκ και Μπαχμούτ θα δεχθουν επίθεση, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως ελέγχει πλήρως την περιφέρεια του Λουχάνσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Λισιτσάνσκ.

«Σε στρατιωτικούς όρους, είναι κακό να εγκαταλείπεις θέσεις, όμως (η απώλεια του Λισιτσάνσκ) δεν έχει τίποτε το κρίσιμο. Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε τον πόλεμο, όχι τη μάχη για το Λισιτσάνσκ», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

«Πονάει πολύ, αλλά δεν είναι ότι χάνουμε τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αποχώρηση από το Λισιτσάνσκ έγινε «κεντρικά», προσθέτοντας ότι είχε σχεδιαστεί και έγινε με τάξη, αν και οι ουκρανικές δυνάμεις κινδύνευσαν να περικυκλωθούν.

«Γι' αυτές (τις ρωσικές δυνάμεις) ο υπ' αριθμόν ένα στόχος είναι η περιφέρεια του Ντονέτσκ. Το Σλοβιάνσκ και το Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση - το Μπαχμούτ βομβαρδίζεται ήδη πολύ σκληρά», δήλωσε.

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr