Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σαμπάχ: «Ο Ερντογάν οδηγεί την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές»

 

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σήμερα στο στόχαστρο κάποιων φιλοκυβερνητικών μέσων, υποστηρίζοντας ακόμη κι ότι ο Ερντογάν οδηγεί την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.

«Δεν νομίζω ότι έχει γίνει αρκετά κατανοητό πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η Τουρκία στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια.

Για παράδειγμα, οι επιπτώσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία η Τουρκία κέρδισε μία διπλωματική νίκη, συγκλόνισαν την Ελλάδα καθώς και τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η ένταση κλιμακώθηκε με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Και το φονικό χτύπημα ήρθε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τόσο η τριμερής συμφωνία, μέρος της οποίας είναι η Τουρκία, όσο και η δήλωση του Μπάιντεν ότι θα αρχίσει να πιέζει για τα F-16 μόλις προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον, έριξαν σε άσχημη κατάσταση την Ελλάδα.

Στον ελληνικό Τύπο λέγεται ότι αυτές οι αποτυχίες (στην Ελλάδα), που έρχονται η μία μετά την άλλη με τις κινήσεις του Ερντογάν, θα ανατρέψουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα πυροδοτήσουν πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες. Δεν θα ήταν περίεργο αν στηθούν κάλπες το Σεπτέμβριο. Αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές, το μερίδιο στη διαδικασία Ερντογάν στη διαδικασία που πυροδότησε τη «διαγραφή» του Μητσοτάκη είναι αδιαμφισβήτητο», αναφέρει η δημοσιογράφος Χιλάλ Καπλάν, γνωστή για τις στενές σχέσεις της με το προεδρικό μέγαρο.

Τζουμχουριέτ: «Ο Ερντογάν χάνει»

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BUPAR, στο ερώτημα «τί θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή», ο Ερντογάν φαίνεται να χάνει από όλους τους ανθυποψήφιούς του.

Ερντογάν: 23,5%

Οποιοσδήποτε Ανθυποψήφιος: 56.7%

Δεν έχω ιδέα: 19.8%

Tο 95,7% των ερωτηθέντων απάντησε «Όχι» στην ερώτηση στο «αν μπορούν οι πολίτες να ζουν με τον κατώτατο μισθό» και μόνο 4,3% απάντησαν «Ναι».

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου