Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα, στην απόκτηση των νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις Ένοπλες δυνάμεις καθώς ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη για διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα  με πληροφορίες, γίνεται λόγος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9- Riper και συγκεκριμένα στη ναυτική έκδοσή τους.

Η εν λόγω προσθήκη θα προσδώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό Επιτελείο τη δυνατότητα να έχει εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο, και από τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο, καθώς τα 1.900 χιλιόμετρα εμβέλεια που έχει, τού δίνει τη δυνατότητα να πετάξει μέχρι και τα όρια του ελληνικού FIR Αθηνών, δηλαδή μέχρι και πιο μακριά από το Καστελλόριζο και να δώσει σε πραγματικό χρόνο, εικόνα και ήχο, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά δεδομένα που χρειάζονται τα Επιτελεία, αλλά και να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί σε πραγματικό χρόνο.

Η χώρα μας θα αποκτήσει 3 αεροσκάφη, εάν και εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα με ταχείς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα το θέμα της αναβάθμισης των F-16, και αναμένονται στα επόμενα 1 με 2 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου