Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανός στρατηγός: Εχουμε φτάσει 50 χλμ από τα ρωσικά σύνορα στο Χάρκοβο

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τις αρχές αυτού του μήνα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να προωθούνται προς τα βόρεια στην περιοχή του Χαρκόβου και να προελαύνουν προς τα νότια και ανατολικά της χώρας μετά την ταχεία πτώση του κύριου προμαχώνα της Ρωσίας στα βορειοανατολικά, δήλωσε την Κυριακή ο αρχηγός του ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την υποχώρηση της Ρωσίας από την πόλη Ιζιούμ ως μια σημαντική ανακατάληψη, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα μπορούσε να φέρει πιο γρήγορα εδαφικά κέρδη αν το Κίεβο αποκτήσει πιο ισχυρά όπλα.

«Στην κατεύθυνση του Χαρκόβου, αρχίσαμε να προελαύνουμε όχι μόνο προς τα νότια και τα ανατολικά, αλλά και προς τα βόρεια. Υπάρχουν 50 χιλιόμετρα για να φτάσουμε στα σύνορα (με τη Ρωσία)» δήλωσε στο Telegram ο επικεφαλής διοικητής της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλερί Ζαλούζνι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.158 τετραγωνικά μίλια) από τις αρχές αυτού του μήνα.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου