Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Πάμε πόλεμο;

 

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Μα και βέβαια! Τι μας περάσατε για τίποτα κοιμισμένους .

Η Ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να το συνειδητοποιεί και να προετοιμάζεται ψυχολογικά . 

Ήδη αυξήθηκαν οι εκδόσεις διαβατηρίων, οι αναβολές στράτευσης, εντάθηκε το brain drain, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι μετανάστες που παίρνουν Ελληνική Ιθαγένεια. Επιδοτήθηκε μάλιστα και το καύσιμο για να καλυφθούν οι απαραίτητες κινήσεις…

Παροπλίσαμε τις αμυντικές βιομηχανίες, γλιτώνοντας από ένα σωρό δημόσιους τεμπελχανάδες, ενώ κωλυσιεργούμε την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων. 

Επιτέλους οι στρατιώτες μας μπορούν να επιλέγουν εστιατόριο της αρεσκείας τους για γεύμα, αποφεύγοντας τους «γκοντζίλες», τα περίεργα ορμονούχα κοτόπουλα και τις φασολάδες, που προκαλούν βλαπτικά για το περιβάλλον αέρια…

Μειώθηκαν οι ασκήσεις και τα καψόνια, κι’ έτσι οι στολές παραμένουν άφθαρτες, γι’ αυτό επιστρέφονται για να επαναχρησιμοποιηθούν, από τις επόμενες σειρές στρατευσίμων.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε ήδη σε ικανοποιητικό σημείο. 

Αντίθετα με μας οι Τούρκοι τη γυρίσανε τη «μπιφτέκα» και έχουν βγάλει τελάληδες να διαλαλούν ότι οι Έλληνες είναι ποταποί (τιποτένιοι), τουρκιστί,  değersizi. 

Προσπαθούν να μας απονομιμοποιήσουν και να δημιουργήσουν επιφυλάξεις μεταξύ των συμμάχων μας.

«Προσέξτε» λέει ο Ερντογάν γιατί «θα έρθουμε κανένα βράδυ». Όπα ρε καρντάσι, δε πας να κοιμηθείς το βράδυ, να ξεκουραστείς λίγο, που όλη μέρα κυνηγάς το πληθωρισμός; 

Εσχάτως δε μας αποκάλεσε «πιόνια». Κάτι καινούργιο μας είπε! Πήγε να αυτονομηθεί και κατάντησε ο ίδιος , μαριονέτα της Ρωσίας .

Να ξέρει όμως ότι ακόμα και τα πιόνια έχουν ρόλο στη σκακιέρα, που ενίοτε μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνος !

Θρασύδειλοι ήτανε πάντα οι Τούρκοι και ότι κάνανε, το κάνανε έχοντας πλάτες ή χτυπάγανε υποδεέστερους, όπως οι Κούρδοι. Βλέπει και τη Ρωσία και τρέμει το φυλλοκάρδι του! 

Τον πιέζει η αντιπολίτευση για να κάνει το απονενοημένο, μήπως και τον ξεπαστρέψουνε. Όμως ξέρει καλά ότι θα ζοριστεί και επειδή πολλοί έχουν ράμματα για τη γούνα του, φοβάται ότι μάλλον θα βοηθήσουν τους αιώνιους εχθρούς του για να ξεμπερδέψουνε μαζί του. 

Νέο Ναβαρίνο, φοβάται και καλά κάνει. 

Η σφαλιάρα πάει σύννεφο. 

Θα μπώ στη Συρία. Ούτε να το σκέφτεσαι του λέει ο Πούτιν, πάρε λίγο αλεύρι από τα σιτηρά που έρχονται και είσαι εντάξει. 

Θα πάρω 2η συστοιχία S-400. Θα σε σκίσουμε του λέει η Ουάσιγκτον ! Ξέχνα τα F-16. 

Λευτεριά στη Παλαιστίνη, φωνάζει. Σκάσε μη φάς κανένα πύραυλο του λέει το Ισραήλ ! 

Θα πάω για καφέ με τον Άσσαντ, λέει τώρα. Άντε να σε δούμε, παλληκαρά μου.

Επειδή όμως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε  ότι η Τροία κατακτήθηκε χάρις στη πονηριά του Οδυσσέα και όχι στη μαχητικότητα του Αχιλλέα, καλόν είναι να προσέχουμε  περισσότερο τις διπλωματικές – επικοινωνιακές επιθέσεις και τη προσπάθεια διαστρέβλωσης ιστορικών και νομικών δεδομένων, καθώς κάποιοι παλιοί φίλοι του Ερντογάν, αναζητούν νομιμοφανή ευκαιρία για να τον βοηθήσουν.

Το παιχνιδάκι με τις επισυνδέσεις και τον εξευτελισμό της ΕΥΠ, καλό είναι να σταματήσει γρήγορα… Αλλιώς πάμε με σπασμένα τα φρένα …

ΠΗΓΗ http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου