Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Οικονόμου: «Ντροπή για τον πολιτισμό η απάνθρωπη συμπεριφορά της Τουρκίας»

 

Στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο που βρέθηκαν γυμνοί από τις ελληνικές αρχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα απάνθρωπο περιστατικό και τόνισε πως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού συνεχίζεται από την Τουρκία, την οποία κάλεσε να ερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

«Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό. Η ηγεσία της Τουρκίας αντί να κατηγορεί άλλους για όσα αδικαιολόγητα, για όσα συμβαίνουν στην επικράτειά της, να διερευνήσει το περιστατικό και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ως προς το ζήτημα της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και πως αποτελεί τη κορύφωση του λαϊκισμού κάποιοι να το παρουσιάζουν ως ελληνικό φαινόμενο. Ακόμη, τόνισε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη όσον αφορά τις τιμές και την επάρκεια.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης δήλωσε πως δεν αναμένονται αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση θα κάνει παρεμβάσεις στον κατάλληλο χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου