Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αντιαεροπορικό Crotale και επιπλέον πυροβόλα CAESAR στέλνει η Γαλλία στην Ουκρανία(Βίντεο)

Αντιαεροπορικό σύστημα Crotale θα δώσει εντός των επομένων ημερών η Γαλλία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Sebastien Lecornu.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Ουκρανία ζητά αντιαεροπορική προστασία απέναντι στις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας, αλλά δεν εισακούεται.

Μόλις πρόσφατα η Γερμανία – με καθυστέρηση κάποιων μηνών – παρέδωσε στο Κίεβο το αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T.

Φαίνεται πως η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία των Ιρανικών drone-καμικάζι Shahed-136 – που σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες πήραν μέρος στον νέο βομβαρδισμό του Κιέβου – έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας, όπως με το σύστημα Crotale.


Κατά την συνέντευξή του στην Le Parisien, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας σημείωσε πως εκτός από το σύστημα Crotale, το Παρίσι θα στείλει στην Ουκρανία κι άλλα πυροβόλα CAESAR – σε συνεργασία με την Δανία – ενώ θα εκπαιδεύσει στη Γαλλία τουλάχιστον 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες.


Αξίζει να σημειωθεί πως την αποστολή Crotale και CAESAR στην Ουκρανία είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι μια νέα φάση βομβαρδισμών που προέρχεται από ξηρά, θάλασσα, αέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον βασικών υποδομών και αμάχων», είπε ο Μακρόν.

Τι είναι το σύστημα Crotale

Το σύστημα CROTALE NG/GR είναι Γαλλικής κατασκευής και εντάχθηκε και στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία το 2003.

Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα RADAR έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αεροσκαφών και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστος.


 

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου