Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι νεκροί των Ρώσων έχουν ξεπεράσει τις απώλειες των ΗΠΑ στο Βιετνάμ - Πάνω από 65.000

 Πόσοι είναι οι νεκροί του πολέμου στην Ουκρανία - Το Κίεβο εκτιμά ότι οι ρωσικές απώλειες υπερβαίνουν τις αμερικανικές στο Βιετνάμ.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή έχει ξεπεράσει τον αριθμό των αμερικανικών απωλειών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Αυτή είναι η εκτίμηση των ουκρανικών αρχών στο Κίεβο που υποστηρίζεται και από τα στοιχεία που διαθέτουν αμερικανικές υπηρεσίες.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι περίπου 65.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου. 


Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται ο τρέχων απολογισμός των εκτιμώμενων θυμάτων και απωλειών στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας. Αναφέρεται ότι στις 16 Οκτωβρίου "περίπου 65.000 (+300) άτομα έχουν σκοτωθεί".

Αυτό το νέο σύνολο είναι περίπου 10.000 περισσότεροι νεκροί από ό,τι είχαν υπολογίσει οι Ουκρανοί αξιωματούχοι στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αν είναι ακριβής, υπερβαίνει τους νεκρούς των Αμερικανών στο Βιετνάμ

Ο νέος μη επαληθευμένος αριθμός υπερβαίνει, εάν είναι ακριβής, θα σήμαινε ότι ο αριθμός των νεκρών της Ρωσίας μετά από οκτώ μήνες ξεπερνά εκείνον των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μαχών στο Βιετνάμ για περισσότερο από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Μνήμης Βετεράνων του Βιετνάμ, 58.281 Αμερικανοί σκοτώθηκαν ενώ πολεμούσαν στον πόλεμο.

Αμερικανικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ρωσικών στρατιωτικών απωλειών καθώς το Κρεμλίνο σπάνια δημοσιεύει στοιχεία.

Η Ρωσία έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία της Ουκρανίας. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ισχυρίστηκε τον προηγούμενο μήνα ότι μόνο 5.937 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης προβει σε εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων στην Ουκρανία. Στις αρχές Αυγούστου, υπολόγισε ότι 70.000 με 80.000 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Ο Μάικλ Κλαρκ, επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολεμικών Σπουδών στο King's College του Λονδίνου, είπε στο αμερικανικό Newsweek ότι αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Μόσχας αλλά και του Κιέβου για τον αριθμό των νεκρών στη Ρωσία.

"Ο αριθμός των Ρώσων για "5.000+" είναι εντελώς μη ρεαλιστικός. Ο αριθμός της Ουκρανίας είναι πιθανώς πολύ υψηλός, αλλά μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, στην οποία θα φτάσουν όταν όλα τα στοιχεία περάσουν από κόσκινο".

Ο Κλαρκ είπε στο Newsweek ότι, κατά τη δική του εκτίμηση, σκοτώθηκαν μεταξύ 30.000 και 40.000 μαχόμενοι υπό τη ρωσική σημαία στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων Βάγκνερ και συριακών ομάδων.

Είπε ότι πολλοί από τους τραυματίες της Ρωσίας πεθαίνουν "επειδή δεν λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και τείνουν να εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο πεδίο της μάχης, εκτός εάν οι Ουκρανοί φτάσουν σε αυτούς νωρίτερα".

Ο αριθμός των νεκρών της Ουκρανίας είναι επίσης άγνωστος. Σχεδόν 9.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί μέχρι τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι.

Επιπλέον, ο ΟΗΕ έχει επαληθεύσει 6.221 θανάτους Ουκρανών αμάχων έως τις 9 Οκτωβρίου. 

ΠΗΓΗ thetoc

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου