Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Απειλές από τον Τσετσένο Καντίροφ, τον νέο στρατηγό του Πούτιν: "Η Ρωσία δεν έχει αρχίσει πραγματικά πόλεμο"

 

Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του για τους Ρώσους στρατηγούς που ευθύνονται για τις πρόσφατες ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Τσετσένος ηγέτης έγινε στρατηγός του Πούτιν και τώρα, εκτοξεύει απειλές.

Απειλές εξαπολύει ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ - που πρόσφατα απέκτησε βαθμό στρατηγού του ρωσικού στρατού - προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Καντίροφ - μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Πούτιν στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας - προειδοποίησε τον Ζελένσκι ότι "η Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει πραγματικά ακόμα".

Στο μήνυμά του στο Telegram, ο Καντίροφ έγραψε: "Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται για υπερπτήσεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις", έγραψε ο Ραμζάν Καντίροφ. "Και πώς σκέφτηκες κορόιδο Ζελένσκι: εσύ επιτρέπεται να το κάνεις και άλλοι όχι;"

Και πρόσθεσε: "Επί οκτώ χρόνια, επιτρέπονταν οι βομβαρδισμοί αμάχων, η καταστροφή των υποδομών πόλεων στο Λουγκάνσκ, το χτύπημα του πυρηνικού σταθμού με οδίβες, η ανατίναξη γεφυρών, ο βομβαρδισμός σημαντικών εγκαταστάσεων, αλλά μόλις προσγειώθηκε στο κεφάλι σας, ξαφνικά δεν επιτρέπεται;"

"Σε προειδοποιήσαμε, Ζελένσκι, ότι η Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει πραγματικά ακόμα, οπότε σταμάτα να παραπονιέσαι σαν φτηνιάρης και τρέξε να φύγεις. Τρέξε, Ζελένσκι, τρέξε χωρίς να κοιτάξεις πίσω προς τη Δύση".

Η ανάρτηση του Καντίροφ στο Telegram:

Καντίροφ: Στρατηγός του Πούτιν μετά τα καρφιά για Ρώσους στρατηγούς που ευθύνονται για τις ήττες

Ο Καντίροφ είχε με οξύτατες δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα "καρφώσει" τους Ρώσους στρατηγούς στην Ουκρανία για τις απώλειες εδαφών από τις πρόσφατες ανακαταλήψεις των Ουκρανών. Έλεγε μάλιστα, ότι αν ήταν στο χέρι του, θα τους αφαιρούσε τον βαθμό και θα τους έστελνε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.

Πριν λίγες μέρες, στις 5 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε ότι πήρε προαγωγή και έλαβε τον βαθμό του υποστράτηγου του ρωσικού στρατού.

Θερμές δηλώσεις για τον Σουροβίκιν

Ο Καντίροφ είχε να πει κάτι και για τον νέο Διοικητής της Κοινής Ομάδας Στρατευμάτων στην περιοχή της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης". "Είμαι 100% χαρούμενος με την τοποθέτηση του Σεργκέι Σουροβίκιν", ανέφερε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν από δύο μέρες, ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν τη διοίκηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία.

Ο Σουροβίκιν, ο οποίος μέχρι τώρα διοικούσε τις δυνάμεις το νότιο μέτωπο, αντικατέστησε τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στην αλυσίδα διοίκησης από τον περασμένο Απρίλιο.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου