Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ζωές…

 

Άννα Παναγιωταρέα

Επιβίβασαν οι Τούρκοι, με τη βία, δεκάδες ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα στη νύχτα της προηγούμενης Τετάρτης, σε σάπιες βάρκες, ενώ έδερναν το Αιγαίο άνεμοι 8 και 9 μποφόρ.

Επιβίβασαν οι Τούρκοι, με τη βία, δεκάδες ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα στη νύχτα της προηγούμενης Τετάρτης, σε σάπιες βάρκες, ενώ έδερναν το Αιγαίο άνεμοι 8 και 9 μποφόρ. Ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια για να περάσουν το μπουγάζι, ανάμεσα σε Αϊβαλί και Λέσβο, και την άγρια θάλασσα των Κυθήρων. Τους έστειλαν, στην ψύχρα, στο θάνατο για να ενισχύεται το επιχείρημα του Ερντογάν ότι η Ελλάδα πνίγει τους μετανάστες.

Η βάρκα που έφτασε στα Κύθηρα, με θυελλώδεις ανέμους, φέρνοντας 95 ανθρώπους, χτυπούσε πάνω στα βράχια, κοντά στο λιμάνι του Διακόφτι. Από τη στεριά έβλεπαν την τραγωδία οι Έλληνες και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Το Λιμενικό, από τη νύχτα της Τετάρτης ως το πρωί της Πέμπτης, έσωσε 80 ανθρώπους και αγνοούνται άλλοι 15. Στη Λέσβο, χειρότερα. Στην περιοχή Προβοσκίδα επιχείρησε να φτάσει η βάρκα που είχε ξεκινήσει από το Αγιασμάτι, δίπλα στο Αϊβαλί, την ώρα που οι άνεμοι ήταν 9 μποφόρ και τα μεγάλα πλοία δεν είχαν άδεια απόπλου.

Ποιος, λοιπόν, χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες στο σχέδιο της απειλητικής πολιτικής του εναντίον της Ελλάδας; Η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που υπέγραψε -πήρε και παίρνει πακτωλό χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση- προκειμένου να περιθάλψει και να κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της. Ο Ερντογάν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές και μετά, αδιάντροπα, εμφανίζεται στα Ηνωμένα Εθνη και, κρατώντας τραγικές φωτογραφίες, κλαψουρίζει για τον Αϊλάν, το δικό του θύμα. Οι Τούρκοι, που συνόδευαν, από μακριά, τις βάρκες, βλέποντας ότι χανόταν η μάχη με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, δεν έκαναν τίποτε για να τους σώσουν. Μήπως είχαν εμποδίσει τους δουλεμπόρους να τους επιβιβάσουν; Οχι. Ως πρόβατα επί σφαγήν. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού είναι η πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν εκβιάζοντας. Αφήνει να πνίγονται οι απελπισμένοι που πληρώνουν στους δουλεμπόρους όσα έχουν, για να εξασφαλίσουν κάπου καλύτερη ζωή.

Και μέσα σ’ αυτήν την οδύνη που προκαλεί η ανθρώπινη τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αρπάξει λάφυρα. Κάτι θλιβεροί δήθεν ανθρωπιστές, αλλά με βαθιές τσέπες, εμφανίζονται ως τιμητές. Είναι πιο ευαίσθητοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με τόση προθυμία καταγγέλλουν την Ελλάδα από τους άλλους

Έλληνες ευρωβουλευτές; Αυτοί έχουν την αποκλειστικότητα του ηθικού πλεονεκτήματος; Ξέχασαν την εξαθλίωση και το άγος της Μόριας κατά τη διακυβέρνησή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημεί την Ελλάδα διεθνώς ακριβώς όπως και ο Ερντογάν. Είναι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά μία αξιωματική αντιπολίτευση να συντάσσεται και να συμπλέει με την Τουρκία που απειλεί με πόλεμο τη χώρα!

Οι άνδρες του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής ζεσταίνουν στην αγκαλιά τους τρομαγμένους ναυαγούς χωρίς διάκριση. Η Ευρώπη εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια της στην πραγματικότητα. «Λυπάται» για τις ζωές που χάνονται, ξεχνώντας τις ευθύνες της…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου