Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια βουλευτή του HDP σε πορεία για τον Οτσαλάν

 

Τούρκοι αστυνομικοί σακάτεψαν βουλευτή του αριστερού κόμματος HDP κι άλλες δεκάδες πολιτών που μετείχαν σε πορεία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν - Του έσπασαν το πόδι, τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις έπεσε ο βουλευτής του HDP, του αριστερού κόμματος της Τουρκίας, Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik, κατά τη διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε στην Γιουκσέκοβα από φιλοκουρδικές κι αριστερές οργανώσεις για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη του PKK, το οποίο ύστερα από την προδοσία και την αιχμαλωσία του, έχει ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο βουλευτής ξυλοκοπήθηκε όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής του Ερντογάν με την αντιπολίτευση να αποδοκιμάζει τις τραμπούκικες πρακτικές που χρησιμοποιούν αστυνομία και στρατός υπό τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε εμμέσως πλην σαφώς... καλά να πάθει, καθώς όπως έγραψε στο Twitter καυτηριάζοντας την ανάρτηση της γραμματέως του HDP Περβίν Μπουλντάν, πρόκειται για άγνοια, ντροπή κι ανηθικότητα. Από πότε η πορεία για τον δολοφόνο βρεφών τον «Απο» έγινε δημοκρατική επιλογή; Η εκμετάλλευση της δημοκρατίας, εργαλειοποιώντας την τρομοκρατία στην Τουρκία, δεν θα περάσει ποτέ. Τόσο απλά».

Τουρκικός ιατρικός σύλλογος: Ο βουλευτής βασανίστηκε

«Βασανιστήρια έγιναν στον συνάδελφό μας και βουλευτή Iğdır Habip Lack. Πρέπει να αποτραπούν πρακτικές ατιμωρησίας που κάνουν τα βασανιστήρια συνηθισμένα, με αποτελεσματική έρευνα και απαραίτητες κυρώσεις στους υπεύθυνους. Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στον συνάδελφό μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας, που δέχθηκε όπως γίνεται εύκολα κατανοητό τη μήνη του καθεστώτος του Ερντογάν.

ΠΗΓΗ https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου