Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Αλέξανδρος Δρίβας στο newshub.gr: Γιατί η Τουρκία λειτουργεί προς όφελος της Ρωσίας

 

O γεωπολιτικός αναλυτής και διεθνολόγος Αλέξανδρος Δρίβας μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο newshub.gr αναλύει τα όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ρόλο μεγάλων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Υπαρχουν ήδη φωνές και σκέψεις στις ΗΠΑ για τα νέα μέτρα κυρώσεων προς τη Ρωσία και προκειμένου η Ε.Ε. συνολικά να απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες ώστε να μην εκβιάζει η Ρωσία, θα καταδικαστεί και θα μπει και στο πακέτο των κυρώσεων ο Turkstream. Αρα βλέπουμε ότι μέσα σε αυτές τις φήμες  Τουρκία προσπαθεί να προλάβει κάποιες καταστάσεεις πηγαίνοντας στη Λιβύη με μια κυβέρνηση που είναι πρακτικά απερχόμενη.

Η Τουρκία συνεχίζει και χτίζει πάνω στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποιο επινοήθηκε και κατασκευάστηκε το 2018-19. Ο δυτικός παράγοντας έχει καταλάβει πως η Τουρκία λειτουργεί προς όφελος της Ρωσίας. Προσπαθεί να δεσμεύσει περιοχές προκειμένου η Τουρκία να μπορεί να κάνει ένα ενεργειακό παιχνίδι...»


ΠΗΓΗ https://www.newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου