Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Λιβύη: Η Τουρκία στέλνει περισσότερους Σύρους μισθοφόρους, αποκαλύπτει το SOHR

Τουλάχιστον ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε χθες Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, ανέφεραν πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Οκτωβρίου, ένα τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας, της Άγκυρας, μεταφέροντας μια νέα παρτίδα Σύριων μισθοφόρων που στρατολογήθηκαν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και έφθασαν στη Μισράτα της Λιβύης για να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές του SOHR παρακολούθησαν μια έντονη μαζική δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, λόγω των διακρίσεων μεταξύ του διοικητή και των μισθοφόρων. Αφορμή ήταν η καθυστέρηση της μεταφοράς Σύρου νεαρού, για να ταφεί. στην περιοχή της οικογένειάς του στη βορειοδυτική Συρία, αφού οι τουρκικές δυνάμεις κράτησαν τη σορό του στο ψυγείο για σχεδόν μια εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί διοικητές φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία επέστρεψαν στη Συρία, όπου οι διοικητές επιτρέπεται να επιστρέψουν, σε αντίθεση με τους μισθοφόρους.

Πηγή: The Libya Update / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ onalert

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου