Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Προϋπολογισμός 2023: O ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες

Την ώρα που δηλώνει κόμμα εξουσίας και ζητά την ψήφο των πολιτών καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς και στα εθνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για μια ακόμη φορά να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες επιβεβαιώνοντας τα περί «εθνικής εξαίρεσης» που ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την εξέλιξη αυτή.

Έτσι μετά τις δηλώσεις Τσίπρας για επαναδιαπραγμάτευση των αμυντικών συμφωνιών, τις «απειλές» προς τη Γαλλία και την καταψήφισή τους όπως και την καταψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να καταψηφίσει και τις αμυντικές δαπάνες για μια ακόμη φορά.

Και αυτό τη στιγμή που ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τουλάχιστον να υπερψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες για να σταλεί και ένα μήνυμα εκτός των τειχών. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την λογική που έχει χαράξει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει αυτή τη γραμμή για να αποφεύγει εσωκομματικά αντάρτικα όπως αυτό που προκλήθηκε με αφορμή την Kolotoumpa και την τελική υπερψήφισε της έκτακτης ενίσχυσης των 600 ευρώ σε ένστολους αστυνομικούς και λιμενικούς καθώς και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σε κάθε περίπτωση ομως αυτή η πρακτική δεν συνάδει με κόμματα που θέλουν να αποκαλούνται κόμματα εξουσίας αλλά με αυτά που λειτουργούν στην κινηματική λογική των συλλογικοτήτων θυμίζοντας τις εποχές που έπιαναν ποσοστά του 3%

Η καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του προυπολογισμού προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπους Γιάννη Οικονόμου ο οποίος δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, σε ένα ζήτημα που οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία απαιτούν συναίνεση και κοινή στάση, σε ένα κρίσιμο θέμα όπου η στάση μας αποτιμάται με πράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ξανά να γίνει εθνική εξαίρεση. Οι πολίτες βλέπουν, καταλαβαίνουν και κρίνουν».

ΠΗΓΗ: TOMANIFESTO

ΠΗΓΗ ellada24. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου