Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ο «Βελλεροφόντης» του Στρατού… σκότωσε νύχτα την επίδοξη Χίμαιρα στην Λέσβο(Βίντεο - Φωτο)

 Εντυπωσιακή νυχτερινή άσκηση στο Στρατού στην Λέσβο με την κωδική ονομασία «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ» ταυτόχρονα με την άσκηση «ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν μεγάλος ήρωας, “ο μέγιστος ήρωας και δολοφόνος τεράτων όπως ο Κάδμος και ο Περσέας πριν από την εποχή του Ηρακλή”. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ήταν η θανάτωση της Χίμαιρας η οποία όπως περιγράφει ο Όμηρος είχε κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού “η αναπνοή της έβγαζε τρομερές οσμές καιόμενης φλόγας”.

Με φόντο την συνεχή τουρκική προκλητικότητα και τις ιαχές πολέμου με το έωλο αιτιολογικό της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, ο Ελληνικός Στρατός ως σύγχρονος Βελλεροφόντης έδειξε πώς μπορεί να σκοτώσει κάθε επίδοξη Χίμαιρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) με έδρα την Λέσβο, παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 98 ΑΔΤΕ. 


 

Κατά την άσκηση, η οποία διεξήχθη και με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), εξετάστηκαν αντικείμενα νυχτερινών επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος.

Εντυπωσίασε η παρουσία των «ινδιάνων του Αιγαίου» των ελικοπτέρων Kiowa, που πλέον έχουν αρχίσει κι ενσωματώνονται πλήρως στους τακτικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς μαζί με τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΠΗΓΗ enikos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου