Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία: Κόντρα βουλευτών κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το «θα έρθουμε μια νύχτα»

Μανώλης Κωστίδης 

Τα πυρά του στην τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τουρκίας, Ιμπραήμ Οζντέν Καμπόγλου, σχολιάζοντας τις επανειλημμένες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας ότι «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» 

Πυρά στην τουρκική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τουρκίας, Ιμπραήμ Οζντέν Καμπόγλου, σχολιάζοντας τις επανειλημμένες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας ότι «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».

Μιλώντας στη συζήτηση της επιτροπής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανέφερε ότι «το “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”, που χρησιμοποιείται ειδικά για την Ελλάδα, δεν συνάδει με το Σύνταγμα μας που προβλέπει “ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο”. Αν και η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει δίκιο εναντίον της Ελλάδας από πολλές απόψεις, σε εθνική κλίμακα και ενώπιον του διεθνούς δικαίου, αυτές οι αναφορές δημιούργησαν ένα διεθνές μπλοκ πίσω από την Ελλάδα και έβαλε την Τουρκία σε δεύτερο πλάνο».

Ο ίδιος κάλεσε την τουρκική ηγεσία να αποφεύγει τέτοιες δηλώσεις.

«Μόνο Έλληνας βουλευτής θα μπορούσε να μιλήσει έτσι»

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Σαλίχ Τσόρα ανέφερε: «Τι να κάναμε δηλαδή. Μας παρενοχλούν, μας ρίχνουν προειδοποιητικές βολές».

Έστρεψε, δε, τα βέλη του στον κ. Καμπογλου, λέγοντας: «Μόνο Έλληνας βουλευτής θα μπορούσε να μιλήσει έτσι».

ΠΗΓΗ kathimerini

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου