Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Η νέα “σεισάχθεια” του Τσίπρα: Σαν να μην πέρασε μια μέρα… (Βίντεο)

 

Πλειστηριασμούς αυτοί, σεισάχθεια εμείς φώναζε το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας. Έναν χρόνο μετά νομοθετούσε φέρνοντας τα funds στην Ελλάδα. Σήμερα επανέρχεται κουνώντας το δάχτυλο στην κυβέρνηση μόνο που έχει διατελέσει πρωθυπουργός επί 4,5 χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε τον καινούριο του ανένδοτο και βάζει για μαι ακόμη φορά μπροστά το θέμα της πρώτης κατοικίας και των δήθεν 700000 πλειστηριασμών που είδε μετά την απόφαση του ΣτΕ η οποία φυσικά καμία σχέση δεν έχει με αυτά που ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν.

Η απόφαση απλά αποσαφηνίζει το ότι μπορούν και τα funds και οι servicers αυτών να είναι αντίδικοι σε περιπτώσεις πλειστηριασμών. Δεν αλλάζει κάτι με αυτό που και επί Τσίπρα ίσχυε για τους δανειολήπτες για τους οποίους επί της ουσίας είναι αδιάφορο αν η κατοικία θα πλειστηριαστεί από μια τράπεζα ή ένα Fund.

Και όμως, αίφνης ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα κάγκελα και ο Τσίπρας απαιτεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τροπολογία δεν μπορεί να ζητήσει γιατί θα πρέπει να σπάσει την… απεργία και να ψηφίσει) για πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές ώστε μετά να φέρει τη σεισάχθεια που ξέχασε στα συρτάρια της κυβέρνησής του.

Εκείνη που έταζε με πύρινους λόγους σημειώνοντας μάλιστα ότι ακόμη και στο εξωτερικό να πάει να τους κάνει η τότε κυβέρνηση Σαμαρά ο ίδιος θα έμπαινε μπροστά για να σταματήσουν. Και ύστερα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον ίδιο και να φέρουν:

– Τα funds

– Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

– Το ιδιώνυμο για όσους παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς.

Δείτε τι έλεγε ο Τσίπρας για τη σεισάχθεια και τους πλειστηριασμούς πριν αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού το 2015:


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου