Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Η Γεωπολιτική Ανάλυση στο σημερινό γίγνεσθαι. Τι μας περιμένει και τι θα συμβεί, αν κάνουμε επαναλαμβανόμενα λάθη και ακούμε ξένους σωτήρες.

 

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Η Γεωπολιτική Ανάλυση στο σημερινό γίγνεσθαι. Τι μας περιμένει και τι θα συμβεί, αν κάνουμε επαναλαμβανόμενα λάθη και ακούμε ξένους σωτήρες.

Η τεχνολογία υπάρχει και εμείς δεν την αγοράζουμε. Κινδυνεύουμε σαν χώρα και σαν λαός την ίδια μας την ύπαρξη, να μπει η οριστική ταφόπλακα στο Νέο Ελληνικό κράτος.

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Πως κατασκευάζει αεροσκάφη, κινητήρες JET και άλλα κρίσιμα υλικά για τα οπλικά της συστήματα η Τουρκία; Μα με εκτυπωτές 3D.

https://www.youtube.com/watch?v=RpL1-Fazj6M

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο που δείχνουν την κατασκευή των προϊόντων της εταιρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=heSgWcT4H4Q

Πως ξεκίνησαν οι Τούρκοι; Έπρεπε να κατασκευάσουν ένα μέρος των εξαρτημάτων των F-35 που πλήρωσαν για να λάβουν μέρος στην ανάπτυξη του αεροσκάφους. Τα κατάφεραν μόνοι τους να τα κάνουν όλα αυτά; Όχι! Οι αμερικάνοι τους δίδαξαν της τεχνολογίες, οι Τούρκοι της αγόρασαν και της χρησιμοποίησαν για την παραγωγή των απαρτίων των F-35.

Τώρα έχουν στα χέρια τους κρίσιμες τεχνολογίες και το κυριότερο, τα μηχανήματα για να παράγουν όσα χρειάζονται μόνοι τους.

Ξεκίνησαν μόνοι τους την δεκαετία του 1980 για να φτιάξουν πολεμική βιομηχανία, μετά το εμπάργκο από της ΗΠΑ που τους έκοψε τα πόδια. Το εμπάργκο έγινε γιατί παραβίασαν της συμφωνίες, κατέλαβαν μεγάλο μέρος του Κυπριακού εδάφους και δεν υποχώρησαν μετά για να κλείσουν το Κυπριακό πρόβλημα τότε οι ΗΠΑ.

Τα χρήματα δοθήκαν αφειδώς από την Τουρκία, δεν τα έφαγαν όμως. Με το κατασκευαστικό έργο που κατάφεραν να πάρουν για την κατασκευή των F-16 C/D, ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα όμορων εταιριών για να φτιάξουν τα απάρτια του αεροσκάφους.

Συνέχισαν ακάθεκτοι μόλις ανέβηκε επάνω ο Ερντογάν. Πριν όμως από αυτό είχαν φτάσει να ζητάνε έως και 50% βιομηχανικό έργο από της παραγγελίες πολεμικού εξοπλισμού. Ο Ερντογάν το απαίτησε να είναι 50% το βιομηχανικό έργο και έδωσε και άλλα κονδύλια για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων.

Δική του είναι η προσπάθεια και το όραμα για να φτιάξει πολεμική βιομηχανία, δική του η μεγαλομανία και η προσπάθεια για μια μεγάλη Τουρκία ισχυρή. Δικά του και τα λάθη να τα φτιάξουν όλα τώρα και μεγάλα τα οπλικά συστήματα.

Η παρακαταθήκη όμως είναι μεγάλη και αυτό που θα αφήσει πίσω του είναι πολύ επικίνδυνο για εμάς. Κάποιοι νομίζουν πως αν δεν βγει στην εκλογές θα αλλάξουν τα πάντα, το ίδιο πιστεύουν και οι Αμερικάνοι πως θα ξανά γυρίσει στο μαντρί η Τουρκία. Δεν θα ξανά γυρίσει η Τουρκία στο μαντρί, δεν θα κάνει αυτό που θέλουν οι αμερικάνοι. Αν βγει ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης στης εκλογές θα είναι η οριστική ταφόπλακα της Ελλάδας. Θα κάνει μερικές παραχωρήσεις στους αμερικάνους και θα συνεχίσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας με της δικές τους παραγωγές οπλικών συστημάτων. Δεν μπορούν να τα σταματήσουν τώρα, η παραγωγή είναι τεράστια και τα οφέλη πολλά.

Θα παίξουν το γνωστό παιχνίδι με της ΗΠΑ οι Τούρκοι για να κερδίσουν χρόνο να φτάσουν στο 2030-2033. Η κρίσιμη ημερομηνία είναι μετά το 2030 εκεί θα μπορούν να παράγουν τα πάντα μόνοι τους σε μεγάλες ποσότητες. Που θα βρουν τα χρήματα οι Τούρκοι;

Δεν ήθελα να γράψω Γεωπολιτική ανάλυση, αλλά δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να το κάνω γιατί δεν βλέπουμε τα αυτονόητα.

Αν δεν βγει ο Ερντογάν στης εκλογές χαθήκαμε! Οι Αμερικάνοι θα μας πιέσουν για προσφυγή στην Χάγη για διαιτησία για το Αιγαίο και την ΑΟΖ. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας- Εθνικής Σωτηρίας από τα τρία μεγάλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αρνητικό για εμάς, να μην έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση την πιο κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας μας. Αυτά είναι γνωστά και τα ξέρουμε όλοι μας και οι πιέσεις των Αμερικάνων και πως λένε ναι οι αδύναμες κυβερνήσεις.

Οι λογικές να πάρουμε χρήματα από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεν πειράζει αν δώσουμε και στους Τούρκους, θα είναι η οριστική ταφόπλακα του Ελληνισμού. Λογικές να την βγάλουμε μια και δυο τετραετίες ακόμα και δεν μας νοιάζει τι θα γίνει μετά, έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και την έχουν φέρει σε αυτό το χάλι.

Μας συμφέρει να βγει ο Ερντογάν;

Μας συμφέρει να βγει ο Ερντογάν και θα τα καταφέρει να επανεκλεγεί. Αν είχε άλλον αντίπαλο στις εκλογές δεν θα τα κατάφερνε. Με της λάθος λογικές της ενωμένης αντιπολίτευσης θα χάσουν της εκλογές στην Τουρκία. Αν στην θέση του υποψήφιου προέδρου ήταν ένας νέος ισχυρός και γιατί όχι όμορφος, θα τον ψήφιζαν αυτόν οι Τούρκοι. Φοβήθηκαν όμως την ισχυροποίηση του νέου προέδρου η αντιπολίτευση και έβαλαν ένα ανθρωπάκι να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν. Δεν θα υπεισέρθω στα δικά μας χάλια της χώρας και δεν θα κάνω μικροκομματικές αναλύσεις και σχόλια. Τα χάλια μας τα έχουμε εδώ και δεκαετίες και είναι της πάση γνωστό αυτό. Όλοι ξέρουμε τα χάλια μας αλλά δεν τα παραδεχόμαστε.

Ξέρουμε πως το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη θα στοιχίσει στην ΝΔ, ίσως και παραπάνω από το 5% του εκλογικού της ποσοστού. Τα νέα στοιχεία από το εξωτερικό αναφέρουν πως μετά της εκλογές με απλή αναλογική, (στης επόμενες δηλαδή με ενισχυμένη πλειοψηφία) κανένα κόμμα δεν θα είναι ικανό να πάρει την εξουσία γιατί δεν θα φτάσει σε ποσοστά άνω του 32%! Αυτά λέγονται έξω και ετοιμάζουν μεγάλη πίεση στην Ελλάδα για να τα βρει με την Τουρκία και για λύση του Κυπριακού.

Τι λένε οι προφητείες τα έχω γράψει αναλυτικά. Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος για εμάς και για την πατρίδα μας. Εύχομαι να γλυτώσουμε σαν χώρα και να ξυπνήσουμε σαν λαός. Αν πάρουν οι Τούρκοι 10 δις ετησίως μερίδιο από τα δικά μας κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα έχουν 100 δις σε 10 χρόνια για να τα δώσουν στην πολεμική τους βιομηχανία και θα μας κάνουν κομμάτια για να πάρουν και όλα τα υπόλοιπα κοιτάσματα δικά τους.

Τα έγραψα και προχθές αυτά για τι θα φτιάξουν ακόμα και πυρηνικά όπλα διαβάστε εδώ:

https://hellenicdefence.net/articles/e31286cf-e1de-423f-9523-2d1b8100f22e

Ξυπνήστε Νεοέλληνες ξυπνήστε επιτέλους!

Πρέπει να καταλάβουμε τι μέλει γενέσθαι.

Γεώργιος Δικαίος

ΠΗΓΗ hellenicdefence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου