Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο Μενέντεζ «παραδίδει» μαθήματα σωστής πολιτικής

ΓΙΑ άλλη μία φορά, ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο υπενθύμισε ποια είναι η κατοχική Τουρκία και τι κάνει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες. Τι πράττει σε σχέση με τη Ρωσία. Χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ο Γερουσιάστης, μιλά ευθέως και επί της ουσίας. Επί πραγματικών γεγονότων και ενεργειών, που γίνονται από το καθεστώς Ερντογάν. Στη διάρκεια της κατάθεσης ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας του προϋπολογισμού του 2024, για το υπουργείο Εξωτερικών, από τον αρχηγό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίγκεν, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ ανέφερε πως «δεν πιστεύω ότι η Τουρκία αξίζει να αγοράσει τα F-16».   

Ο ΡΟΜΠΕΡΤ Μενέντεζ, απηύθυνε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ μια σειρά ερωτήσεων. Συγκεκριμένα,

ρώτησε τον κ. Μπλίνκεν: «Τι αποκαλείτε μία χώρα που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας χωρίς προηγούμενη πρόκληση; Που κάνει ασκήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μιας άλλης χώρας; Που αγοράζει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό κατά παράβαση του δικαίου των ΗΠΑ; Που έχει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους στη φυλακή από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και φυλακίζει τον κύριο πολιτικό του αντίπαλο πριν από τις εκλογές; Που επιδιώκει με τη βία να εμποδίσει τα δικαιώματα μιας χώρας μέλους της ΕΕ για να ερευνήσει στην υφαλοκρηπίδα της; Που δεν έχει προσχωρήσει μόνο στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, αλλά έχει εξαγάγει αγαθά αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία;». 

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, χωρίς να σκεφτεί πως μπορεί να «χαλάσει» το… καλό κλίμα που υπάρχει όπως υποστηρίζεται, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στη συνέχιση της παράνομης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στη χώρα μας. Ο Άντονι Μπλίγκεν, ο οποίος προσπάθησε να αποφύγει την ουσία των όσων ανέφερε ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση έχουν να κάνουν με έναν προβληματικό- κατ΄ άλλους προκλητικό- σύμμαχο. Απαντούσε στα όσα περιέγραψε ο κ. Μενέντεζ χωρίς αρχικά να κατονομάζει την Τουρκία. Την κατονόμασε μετά την απάντηση του κ. Μπλίγκεν, σημειώνοντας και την αναφορά του  για τα F-16.

ΟΙ παρεμβάσεις Μενέντεζ δεν είναι μόνο εύστοχες αλλά και επί της ουσίας. Αναφέρεται στην κατοχική δύναμη με τρόπο, που κανένας άλλος το πράττει. Δεν έχει αναστολές να το πράξει. Και το πράττει αναδεικνύοντας την τουρκική παραβατικότητα, την κατοχή εδαφών της Κύπρου και γενικά στη συμπεριφορά της Άγκυρας. Τα όσα αναφέρει ο Αμερικανός Γερουσιαστής θα πρέπει να αποτελεί το βασικό μας αφήγημα. 

   Η Θέση του "Φ"    

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου