Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αύριο η επανεκκίνηση προαστιακού & εμπορικών αμαξοστοιχιών – Αυτοψία του MEGA στον τοπικό πίνακα ελέγχου στο σταθμαρχείο Λάρισας

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην τραγωδία των Τεμπών. Το MEGA έκανε αυτοψία στον τοπικό σταθμό της Λάρισας και στο κτίριο της τηλεδιοικησης, ενώ την Παρασκευή θα απολογηθούν οι δυο εμπλεκόμενοι σταθμάρχες. 

Την ίδια στιγμή, χαραμάδα αισιοδοξίας φαίνεται να υπάρχει με την εικόνα που παρουσιάζουν και οι τραυματίες. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν τα πάντα για να βελτιωθεί η υγεία τους και να μην ανέβει και άλλο το νούμερο των θυμάτων.

Στις ράγες θα μπει από αύριο, ο προαστιακός με περιορισμένα δρομολόγια και αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων αποφασίστηκε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία, όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας.

Αύριο επανεκκινεί:

Ο προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα

Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Ο προαστιακός Πάτρα – Ρίο

Την ίδια στιγμή στις ράγες θα μπουν ξανά δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Αύριο η επανεκκίνηση του προαστιακού και εμπορικών αμαξοστοιχιών με περιορισμένα δρομολόγια

Είκοσι μία ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, κυβέρνηση, και αντιπολίτευση συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά για το εάν λειτουργεί ή όχι η τηλεδιοίκηση στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Ο Μαρίνος Αλειφέρης και το MEGA έκαναν αυτοψία στον τοπικό πίνακα ελέγχου που είναι εγκατεστημένος στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με ό,τι απεικονίζεται στον πίνακα, ισχύει αυτό που αναφέρουν από την κυβέρνηση, υπάρχει η διαγώνιος που ποτέ δεν γύρισε. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι αυτός ο πίνακας λειτουργούσε και αν ο σταθμάρχης τον χειριζόταν σωστά.

Σε απόσταση 50 μέτρων από τον τοπικό πίνακα ελέγχου βρίσκεται ο εγκαταλελειμμένος χώρος της τηλεδιοίκησης.

Όπως αποκαλύπτει το in.gr και ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εάν είχε αποκατασταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στο δίκτυο του ΟΣΕ μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2019, θα υπήρχαν τουλάχιστον 10 μηχανισμοί που θα έβαζαν φρένο στα διαδοχικά λάθη που έγιναν στην τραγωδία των Τεμπών.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας της 25χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» αλλά και του 20χρονου Γεράσιμου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι δυο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα από πόστο τους τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουάριου, και στις 30 Μάρτιου ο επιθεωρητής εργασίας του ΟΣΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου