Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Οι «Δήμητρες», τα τοπικά νομίσματα και… το μπουκάλι στα μπουζούκια


Γιάννης Τσαπρούνης

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στη χώρα μας. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθεί και άλλο η φορολογία, να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, να γκρεμιστούν παθογένειες που οφείλονται στο βαθύ κράτος.

ΣΕ αυτή τη βάση συζήτησης είναι λογικό το κάθε κόμμα να έχει τις προτάσεις του. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, οι κομματικοί σχηματισμοί δίνουν τη δική τους εκδοχή για τις πιθανές λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

ΜΕΣΑ σε αυτό το προεκλογικό παιχνίδι είναι ακόμα και το λαϊκιστικό και φαντασιακό «πρόγραμμα» των 83 δισ. ευρώ, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια υποσημείωση σε αυτό το σημείο, ακόμα και το ΚΚΕ έχει πιο μετριοπαθή και ρεαλιστική πρόταση για τον κατώτατο μισθό, στα 850 ευρώ.

ΑΥΤΟ που ξεπερνάει κάθε λογική και φαντασία είναι όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται από τον Βαρουφάκη, τον Τσακαλώτο και τη φράξια του ΣΥΡΙΖΑ, τους «53+» που εδώ και καιρό αποτελούν στην ουσία την «Ομπρέλα».

ΒΓΑΙΝΕΙ ο Βαρουφάκης και προτείνει να φύγουμε από το ευρώ και να φτιάξουμε δικό μας νόμισμα, τη «Δήμητρα». Το ότι την επόμενη ημέρα θα ψάχνουμε στα σκουπίδια για φαγητό και θα σπάμε τα σούπερ μάρκετ, όπως πριν από είκοσι χρόνια στην Αργεντινή αποτελεί μια «λεπτομέρεια», την οποία δεν αποκαλύπτει. Αλλά, ο κ. «έκλεισα τις τράπεζες», το τερματίζει, καθώς λέει πως η λύση είναι να κλείσουν τα χρηματιστήρια σε όλο τον πλανήτη και διάφορες τέτοιες πολλές ακόμα… μπαρουφολογίες.

ΕΡΧΕΤΑΙ, λοιπόν, στη συνέχεια η «ομάδα» Τσακαλώτου και το πάει ακόμα πιο πέρα. Προτείνουν ως «λύση» για την περιφερειακή ανάπτυξη την υιοθέτηση «τοπικών νομισμάτων». Και μη μας εμπαίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών ότι πρόκειται για μια «θεωρητική πρόταση». Το κείμενο φέρει την υπογραφή του. Αν ασχολούνται με «τοπικά νομίσματα» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να γίνουν υπουργοί, τότε τα πράγματα δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλάει διαρκώς για «προοδευτική διακυβέρνηση», χαρακτήρισε «εμμονικό» τον Βαρουφάκη. Για τον Τσακαλώτο, που είναι στο κόμμα του, τι έχει να πει;

ΤΙ να πει. Αυτή τη στιγμή το έχει… τερματίσει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Κάνει προεκλογικό αγώνα υποστηρίζοντας πως οι πολίτες δεν λένε στα γκάλοπ ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται ότι τους… παρακολουθεί το Predator και ότι το Youth Pass των 150 ευρώ για τους νέους, ίσα ίσα που φτάνει για ένα μπουκάλι ουίσκι στα μπουζούκια.

ΚΑΙ μετά θα απορούν γιατί θα συντριβούν στις κάλπες…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου