Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Μαθητής στις ΗΠΑ εμφανίστηκε με μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα» και αποβλήθηκε

«Οι πέντε λέξεις στο μπλουζάκι μου δεν είχαν τίποτα το απειλητικό είναι απλώς ένα γεγονός»

Σε αμερικανικά μέσα, εθνικής εμβέλειας, δημοσιεύθηκε η υπόθεση ενός 12χρονου, μαθητή γυμνασίου, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποβολή επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα». Το μήνυμα στο μπλουζάκι προκάλεσε αντιδράσεις από άλλους μαθητές, καθώς στοχοποιούσε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί ο 12χρονος.

Ο 12χρονος Λίαμ Μόρισον διηγήθηκε ο ίδιος το περιστατικό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής του σχολείου «John T. Nichols Jr.» στο Middleborough στις 13 Απριλίου και η ομιλία του, όπως αναφέρουν το Fox News και η New York Post, έγινε viral καθώς αναρτήθηκε σε ακροδεξιούς λογαριασμούς στα social media, που επιτίθενται με σχόλια στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 12χρονου, οι καθηγητές τον απέβαλαν από το μάθημα στις 21 Μαρτίου καθώς όπως του είπε η διεύθυνση πολλοί μαθητές εξέφρασαν παράπονα για το μήνυμα που τους έκανε να νιώθουν «ανασφάλεια».

«Μου είπαν να βγάλω την μπλούζα για να επιστρέψω στο μάθημα. Τους είπα ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό και κάλεσαν τον πατέρα μου», είπε ο Λίαμ Μόρισον και πρόσθεσε πως ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός όταν έφτασε στο σχολείο για να τον πάρει. Ο 12χρονος επέμεινε πως «οι πέντε λέξεις στο μπλουζάκι μου δεν είχαν τίποτα το επιβλαβές, τίποτα το απειλητικό, ήταν απλά μια δήλωση που πιστεύω πως είναι γεγονός».

ΠΗΓΗ https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου