Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Α. Συρίγος στο Ελλάδα 24 για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Πολύ ανησυχητικό και περίεργο που επέλεξαν αυτή τη Βάση, η οποία έχει περιορισμένο ακροατήριο (video)


Καλεσμένος της Λίας Λάππα και της εκπομπής Επικαιρότητα ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας

Καλεσμένος της Λίας Λάππα και της εκπομπής Επικαιρότητα του Ελλάδα 24, ήταν ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών, Άγγελος Συρίγος. 

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων στις Πανελλήνιες, η εκλογική νίκη του Ερντογάν αλλά και τι μέλει γενέσθαι στην Αλβανία με την δημαρχία της Χιμάρας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Για την Κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων

Πολύ ανησυχητικό και περίεργο θεωρεί, το γεγονός της κυβερνοεπίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων, ο πρώην Υφυπουργός καθώς αυτή αφορά ένα πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο. Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας αναφερόμενος και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είπε ότι, αποτελούσε ένα κοινωνικό αίτημα για αυτό και δεν κόστισε σε ψήφους στην Νέα Δημοκρατία, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ήρθε για να μείνει.

Για Ερντογάν

Ο κ. Άγγελος Συρίγος είναι και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αδράξαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις . Ο κ. Άγγελος Συρίγος είχε προβλέψει από νωρίς, την νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές ενώ θεωρεί ότι ο ηγέτης της Τουρκίας συνομιλεί πια με την ιστορία και όχι με τα προβλήματα της κοινωνίας του, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να γίνει ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου και να προασπίσει την υστεροφημία του.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Ερντογάν δεν προτιμά να έχει απέναντί του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς επί της θητείας του τελευταίου, η Ελλάδα εξοπλίστηκε και η οικονομία της, βελτιώθηκε.

Για Φρέντη Μπελέρη

Τη συνέχιση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων. Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του συνεργάτη του Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος κρατείται για την ίδια υπόθεση. Το δικαστήριο έθεσε ως όρο για τον Κοκαβέση την παρουσία του, σε τακτικά διαστήματα στις αστυνομικές αρχές.

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό σχολίασε ο κ. ‘Αγγελος Συρίγος, λέγοντας πως επιδίωξη της Αλβανικής κυβέρνησης είναι να κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο τον ομογενή δήμαρχο της Χιμάρας για να παρέλθει το τρίμηνο και να εκπέσει του αξιώματος. Επίσης θεωρεί ότι με το καθεστώς τρομοκρατίας που υπάρχει στην περιοχή στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει η διαφορά των 18 ψήφων υπέρ του φυλακισμένου δημάρχου. Αιτία αυτής της πολιτικής εκτροπής είναι σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων τα παράλια της πόλης της Χιμάρας, όπου βρίσκονται οι περιουσίες των Ελλήνων ομογενών και οι οποίες βρίσκονται υπό απειλή από την αλβανική κυβέρνηση καθώς θέλει να τις καπηλευτεί για να δημιουργήσει ξενοδοχειακές μονάδες.


ΠΗΓΗ  https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου