Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν τα βάζει με τις "φατρίες" του Κρεμλίνου και τις κατηγορεί ότι καταστρέφουν τη χώρα


Ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι οι "φατρίες" του Κρεμλίνου καταστρέφουν τη Ρωσία προσπαθώντας να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ αυτού και των Τσετσένων μαχητών.

Αυτή η διαμάχη είχε πλέον διευθετηθεί, αλλά οι εσωτερικές διαμάχες στο Κρεμλίνο είχαν ανοίξει ένα κουτί της Πανδώρας με ρήγματα, είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι έχει επιλυθεί μια διαφωνία μεταξύ αυτού και των τσετσενικών δυνάμεων που πολεμούν επίσης στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Αλλά επέρριψε την ευθύνη για τη διχόνοια σε άγνωστες φατρίες του Κρεμλίνου - τις οποίες αποκαλεί "πύργους του Κρεμλίνου".

Οι μηχανορραφίες τους είχαν ξεφύγει τόσο πολύ από τον έλεγχο που ο Πούτιν αναγκάστηκε να τις επιπλήξει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε.

"Το κουτί της Πανδώρας είναι ήδη ανοιχτό - δεν είμαστε εμείς αυτοί που το ανοίξαμε", ανέφερε ο Πριγκόζιν σε μήνυμα που αναρτήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του. "Κάποιοι πύργοι του Κρεμλίνου αποφάσισαν να παίξουν επικίνδυνα παιχνίδια".

"Τα επικίνδυνα παιχνίδια έχουν γίνει κοινός τόπος στους πύργους του Κρεμλίνου... απλά καταστρέφουν το ρωσικό κράτος".

Δεν κατονόμασε την φατρία του Κρεμλίνου, αλλά είπε ότι αν συνεχίσει τις προσπάθειές της να σπείρει τη διχόνοια, "θα το πληρώσει". Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε τις δηλώσεις του.

Ο Πριγκόζιν είπε επίσης ότι οποιαδήποτε μάχη μεταξύ των ειδικών δυνάμεων Akhmat του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίφορ και της Wagner θα κατέληγε σε σοβαρή αιματοχυσία, αλλά δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιος θα κέρδιζε.

Εξέφρασε επίσης και πάλι την οργή του για την τρέχουσα κατάσταση του πολέμου και τις ευθύνες του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

"Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα, καθώς de facto δεν υπάρχει - βρίσκεται σε χάος", δήλωσε.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου