Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

F-22: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τα καλύτερα μαχητικά τους στη Μέση Ανατολή – «Μήνυμα αποτροπής» προς τη Ρωσία


Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέπτυξε το F-22 Raptor στη Μέση Ανατολή ως απάντηση στην αυξανόμενη δραστηριότητα των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Μετά από πολλαπλά τετ-α-τετ ανάμεσα σε ρωσικά μαχητικά Su-35 και αμερικανικά F-16 πάνω από τη Συρία, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της και να στείλει ένα μήνυμα αποτροπής στη Ρωσία.

Η USAF ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα Raptors αναπτύχθηκαν στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ειδικά στη Συρία, ως μια «επίδειξη δύναμης» έναντι των ρωσικών αεροσκαφών που το τελευταίο διάστημα επιδεικνύουν «ολοένα και περισσότερο αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Τα F-22 Raptor από την 94η Μοίρα Μάχης της βάσης Langley της αμερικανικής ΠΑ, επιδεικνύουν την ικανότητα των ΗΠΑ να επανατοποθετούν δυνάμεις και να προσφέρουν συντριπτική ισχύ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η 94η Μοίρα Μάχης θα ενσωματωθεί με τις δυνάμεις του συνασπισμού της CENTCOM στο έδαφος και στον αέρα.

«Η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των Ρωσικών Δυνάμεων δεν είναι αυτό που περιμένουμε από μια επαγγελματική αεροπορία. Η τακτική παραβίαση των συμφωνηθέντων μέτρων αποσυμφόρησης στον εναέριο χώρο αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης ή εσφαλμένου υπολογισμού», δήλωσε ο στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. «Μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Η USAF αποκάλυψε ότι αυτή η ταχεία ανάπτυξη και ενσωμάτωση σε επιχειρήσεις του συνασπισμού είναι μια σαφής απόδειξη της δέσμευσης των συμμάχων και των ΗΠΑ για μακροπρόθεσμη ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Εικόνες και βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από την CENTCOM δείχνυον τουλάχιστον δύο F-22 να προσγειώνονται και να πετούν μαζί με δύο μαχητικά F-16C Viper εξοπλισμένα με πυραύλους αέρα-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AIM-120 (AMRAAM), AIM-9X Sidewinders, GBU-39/ B Βόμβες μικρής διαμέτρου και βόμβες ακριβείας καθοδήγησης Joint Direct Attack Munition (JDAM).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου