Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η Γερμανία αγοράζει το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ Iron Dome


Ιούνιος 15, 2023. Ελλάδα.

Η Γερμανία θα αγοράσει το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ. Η επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag ενέκρινε την καταβολή της πρώτης δόσης των 560 εκατ. ευρώ για την αγορά του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Arrow-3, ανέφερε το Politico.

Η κυβέρνηση στο Βερολίνο σκοπεύει να εκσυγχρονίσει τον στρατό της μέσω ενός ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και το γερμανικό κοινοβούλιο πέρυσι.

Οι δαπάνες της Γερμανίας για το σύστημα Arrow-3, σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, αναμένεται να ανέλθουν σε 4 δισ. Ευρώ.

Την Τετάρτη, η επιτροπή ενέκρινε επίσης περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά έξι γερμανικών συστημάτων αεράμυνας IRIS-T-SLM.

«Με την αγορά του γερμανικού συστήματος IRIS-T SLM και του ισραηλινού συστήματος Arrow, σημειώνουμε πρόοδο σε δύο μεγάλα έργα για τους ειδικούς πόρους της Bundeswehr που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας προστατευτικής ομπρέλας πάνω από τη Γερμανία», δήλωσε ο  Κάρστεν  Κλάιν, βουλευτής και μέλος της επιτροπής από τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Το σύστημα Arrow-3 αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Israeli Aerospace Industries σε συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό της αεροδιαστημικής Boeing. 

Ο Κλάιν προσθέτει ότι τα συνδυασμένα συστήματα αεράμυνας θα παρέχουν βεληνεκές 2.400 km, οπότε ο γερμανικός «Iron Dome» θα καλύπτει και το έδαφος της Πολωνίας.

Το σύστημα Arrow-3 χρησιμοποιείται στο Ισραήλ από το 2017 ως μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας Iron Dome. 

Το Βερολίνο σκοπεύει να συνάψει μια δεσμευτική σύμβαση για το σύστημα Arrow-3 μέχρι το τέλος του 2023 και η αντιπυραυλική ασπίδα θα μπορούσε να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2025.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου