Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Μακρόν: Η Γαλλία θα ζητήσει από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα των χρηστών που ζητούν αναρχία


ΗΓαλλία θα ζητήσει από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα των χρηστών που ζητούν ταραχές, είπε ο πρόεδρος την Παρασκευή καθώς προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης μετά την τρίτη νύχτα διαδηλώσεων που προκλήθηκαν μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό της αστυνομίας σε έναν 17χρονο. .

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ότι ομάδες προγραμματίζουν και οργανώνουν διαδηλώσεις μέσω μεγάλων κοινωνικών πλατφορμών.

Η κυβέρνηση θα αναλάβει επίσης δράση για την αφαίρεση του «πιο ευαίσθητου» περιεχομένου ταραχών, είπε, και προέτρεψε τους γονείς να ενεργήσουν υπεύθυνα και να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να συμμετάσχουν στις ταραχές.

«Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους γονείς να ενεργήσουν με υπευθυνότητα», είπε. «Το τρέχον πλαίσιο είναι αποτέλεσμα οργανωμένων και εξοπλισμένων ομάδων αλλά και πολλών νέων. Το ένα τρίτο των συλληφθέντων είναι νέοι, ακόμη και πολύ νέοι.»

«Είναι καθήκον των γονιών τους να τα κρατούν στο σπίτι», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση, ιδίως το TikTok και το Snapchat.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin θα λάβει πρόσθετα μέτρα τις επόμενες ώρες, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου