Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Οι Κούρδοι καλούν την Ουάσινγκτον να δημιουργήσει Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη βορειοανατολική Συρία


Ιούλιος 1, 2023. Ελλάδα.

Η κουρδική «Αυτοδιαχείριση» είχε συνομιλίες με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Βορειοανατολική Συρία, Νίκολας Γκρέιντζερ, σχετικά με την πρόσφατη τουρκική κλιμάκωση στην περιοχή και την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στη Συρία.

Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat επικαλέστηκε τον επικεφαλής του Κέντρου Διπλωματικών Σπουδών και Διαβούλευσης στην Αυτόνομη Διοίκηση, Ρολά Νταούντ, που είπε: «Οι αρχηγοί και οι ηγέτες 10 πολιτικών κομμάτων και οντοτήτων πραγματοποίησαν μια μακρά συνάντηση την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στην πόλη Χασάκα με τον Νίκολας Γκρέιντζερ (Nicholas Grainger), όπου απαίτησαν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την προστασία της περιοχής, από τα οδυνηρά τουρκικά χτυπήματα (με drones) που την αποσταθεροποιούν».

Ανέφερε ότι «η Ουάσιγκτον εργάζεται για να αμβλύνει την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Αυτόνομης Διοίκησης, αλλά δεν είναι σε θέση να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη συριακή σφαίρα και θα πιέσει την Άγκυρα, τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, να περιορίσει τις επιθέσεις της κατά των κυβερνητικών στελεχών στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας».

Αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η Τουρκία συνεχίζει τη στρατιωτική της κλιμάκωση κατά των «κουρδικών μονάδων» στη βόρεια Συρία, στοχεύοντας συνεχώς τις θέσεις τους.

Σχετικά με αυτό, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν τη, Δευτέρα, τη δολοφονία 11 μελών των «Κουρδικών Μονάδων» σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησε στην Μανμπίτζ στην ανατολική αγροτική έκταση του Χαλεπίου στη βορειοδυτική Συρία.

Επίσης, «τα κόμματα της «Αυτόνομης Διοίκησης» κάλεσαν τον διεθνή συνασπισμό, υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, να λάβει σταθερή στάση απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις.

Athar Press

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου