Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

«Η Ελλάδα θα χάσει τον ύπνο της με τις νέες δυνατότητες των τουρκικών πολεμικών πλοίων», τούρκικο δημοσίευμα


Σεπτέμβριος 13, 2023. Ελλάδα.

«Νέα χαρακτηριστικά θα ενσωματωθούν στις φρεγάτες που θα παραχθούν στο πλαίσιο του έργου MİLGEM. Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες…», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Οι φρεγάτες που θα παραχθούν για το εθνικό πρόγραμμα πολεμικών πλοίων της Τουρκίας MİLGEM θα ενισχυθούν με νέα συστήματα που παράγονται από τις (εταιρείες αμυντικών προϊόντων) STM, Roketsan και Aselsan. Συστήματα ικανά να εκτοξεύονται από θάλασσα σε αέρα θα προσφέρουν μεγαλύτερη ικανότητα στην αεράμυνα της Τουρκίας στην ανοιχτή θάλασσα.

Έτσι, οι φρεγάτες που θα παραχθούν στο πλαίσιο του έργου MİLGEM, το οποίο θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην άμυνα της Γαλάζιας Πατρίδας, είναι εξοπλισμένες με νέες δυνατότητες. Οι φρεγάτες κατηγορίας Ι θα ενισχυθούν με συστήματα που μπορούν να εκτοξευθούν από τη θάλασσα στον αέρα.

Μετά το TCG Istanbul, το οποίο ναυπηγήθηκε στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης υπό τον κύριο ανάδοχο της STM, τρεις ακόμη εθνικές φρεγάτες θα κατασκευαστούν στο πολιτικό ναυπηγείο σε 36 μήνες.

Το εθνικό πρόγραμμα πολεμικών πλοίων της Τουρκίας, η 5η, 6η, 7η και 8η φρεγάτες του έργου MİLGEM, θα έχει πιο ολοκληρωμένα συστήματα ραντάρ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Yeni Şafak, θα συμπεριληφθούν επίσης το Εθνικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης (MIDLAS) που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN και το σύστημα ελέγχου πυρός HİSAR-D RF.

Το HİSAR-D RF, το οποίο έχει διαφορές σε σχέση με το σύστημα ελέγχου πυρός τύπου ξηράς, μεταδίδει τις απαραίτητες διορθώσεις στους πυραύλους ανάλογα με τη θέση και την ταχύτητα του στόχου και του βλήματος.

   Το Gökdeniz της ASELSAN θα κάνει τη διαφορά και για τα MİLGEM. Το Gökdeniz, το οποίο ενσωματώθηκε στο TCG-Istanbul μετά την ολοκλήρωση των εργοστασιακών δοκιμών αποδοχής, ξεχωρίζει ως ένα αμυντικό σύστημα σημείου που μπορεί να καταστρέψει πυραύλους κατά πλοίων που στοχεύουν το πλοίο στο οποίο αναπτύσσεται.

 Το Gökdeniz μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα πλοία έναντι απειλών όπως ελικόπτερα, αεροπλάνα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οχήματα επιφανείας, καθώς και πυραύλους κατά πλοίων, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου