Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Υποσχέσεις έλαβε ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν


Οκτώβριος 16, 2023. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, πήγε στο Αζερμπαϊτζάν πριν από 2 ημέρες για σύσφιξη των σχέσεων, γράφει η τουρκική Odatv.

Όπως σημειώνεται πήγε πρώτη φορά στο Αζερμπαϊτζάν ως πρόεδρος. Ο Τατάρ παρευρέθηκε στα εγκαίνια της εκδήλωσης «Ημέρες Πολιτισμού και Προώθησης της κατεχόμενης Κύπρου ως ‘ΤΔΒΚ’» στο πλαίσιο των τριήμερων επαφών του. Έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Πανεπιστήμιο ADA και συναντήθηκε με μέλη του Τύπου.

Ο Τατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στο γραφείου του στη Ζουγούλμπα, μια συνάντηση που κράτησε 40 λεπτά.

Μετά τη συνάντηση ο τουρκοκύπριος ηγέτης έκανε δηλώσεις:

«Η συνάντησή μας πήγε πολύ καλά. Η Δημοκρατία της Τουρκίας, η ‘ΤΔΒΚ’ (κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό βόρεια Κύπρος) και το Αζερμπαϊτζάν είναι αλληλέγγυες αδελφικές χώρες. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ενωμένοι στο ζήτημα του Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Αλίεφ δήλωσε επίσης ότι θα μας στηρίξουν στον δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων και ότι είναι μαζί μας. Δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος που μας είδε εδώ. Ο κ. Αλίεφ είπε επίσης ότι ελπίζει να συνεργαστεί σε έργα στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου