Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Δένδιας: Σε ισχύ η συμφωνία για την εν συνεχεία υποστήριξη των συστημάτων TOR-M1 και OSA-AK


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απάντησε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση του βουλευτή κ. Ρούντα Γεώργιου του κόμματος «ΝΙΚΗ» αναφορικά με τις συμβάσεις για την εν συνεχεία υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου TOR-M1 και OSA-AK των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε αρχικά ότι η διακρατική συμφωνία για εν συνεχεία τεχνική Υποστήριξη (FOS) των οπλικών συστημάτων TOR-M1 και OSA-AK (συμπεριλαμβανομένου και των επιμέρους Συμβάσεων που σχετίζονται με αυτή), τελεί εν ισχύυπό τους περιορισμούς των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως «περαιτέρω, στις περιπτώσεις αξιοποίησης μη επιχειρησιακά αναγκαίου αμυντικού υλικού, τα Γενικά Επιτελεία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του ν. 3987/2011 (Α΄ 137), καθώς και των διακλαδικών οδηγιών και διαταγών».

Κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, η αποτύπωση της αμυντικής διάταξης της χώρας, καθώς και ο μελλοντικός σχεδιασμός των επιχειρησιακών αναγκών αποτελούν στοιχεία, τα οποία εμπεριέχουν πληροφορίες με βαθμό ασφαλείας «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η κοινοποίησή τους στην παρούσα διαδικασία.

Φωτογραφία αρχείου ΓΕΑ

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου